Ще трошки і — в сміттєвий бак

Ще трошки і — в сміттєвий бак

Акція протесту діям Пузиря

У п’ятницю, 13 жовтня, о 8.00 під кабінет міського голови прийшли невдоволені мешканці будинків, які потерпають від диму. Джерелом забруднення повітря знову стало спалювання в котельнях соняшникового лушпиння.

О 8. 30 в свій кабінет прийшов і очільник міста. Запитавши громаду, чи всі до нього, він пройшов у кабінет. За ним пішла невдоволена громада.

Відео дня

З самого початку до міського голови звернулася Людмила Ткачук. Вона на стіл правителя міста поклала документ. Це був лист-відповідь мера, в якому він обіцяв трубу, з якої забруднювалось навколишнє середовище, демонтувати минулої весни. Міський голова прочитав, що писав півроку тому.

— Трубу наростять, але зараз немає такої можливості, — сказав він. — Кран, який може підняти трубу більш як на сорок метрів, один. А він зараз задіяний в місті Калинівці і раніше 20-го жовтня в Козятин не приїде.

Невдоволені люди запитали в міського начальника, а що їм до 20-го робити.

— Раніше не буде, — відрізав той.

Люди, що прийшли, краще розуміли становище, в якому опинились. Їм надоїли обіцянки, які не виконуються. Та й нарощування труби за логікою нічого не мало поміняти. Дехто з ходоків перейшов на підвищений тон спілкування...

Одна з мешканок міста Тетяна Єрмолаєва, зокрема, відзначила, що соняшникове лушпиння не є паливом.

— Це відходи від олії, — зазначила вона. — І нарощування труби проблему не вирішує

Не відомо, скільки часу тривала б дискусія між людьми, доведеними до відчаю. Та щось здвинулось з мертвої точки, коли присутній депутат Панчук зачитав листа. У ньому йшлося, що екологічна служба на основі судового рішення розшукує фірми, які відповідальні за опалення в місті Козятині. За даною адресою тільки фігурує одне прізвище. Іншими словами, в документі, який повинен бути відомий міському голові, сказано: “Хлопці, ви що творите? Припиніть свої експерименти негайно!”

Очільник міста тут то і пообіцяв, що процент брикетного палива в котельнях буде збільшено. Але мешканці  закопчених будинків зажадали, щоб міський голова свою обіцянку підтвердив телефонним розпорядженням перед тими, кого не може знайти екологічна служба. Адже тільки він знає, де їх шукати. Міський голова довго не хотів телефонувати та все ж здався.  

Городяни покинули кабінет мера та обіцяли повернутись. На цей раз із сміттєвим баком.

Продовження теми в статті громадського діяча Тетяни Єрмолаєвої “Пузир оплачує лушпиння ціною торфу” стор.5

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up