Що переможе шоу голови райради, чи профіналізм поліції. Арешт можливий (оновлено)

Що переможе шоу голови райради, чи профіналізм поліції. Арешт можливий (оновлено)

На Вінниччині через хабарництво затримали голову райради. Це вже друге кримінальне провадження на посадовця

 

На Вінниччині через хабарництво затримали голову райради. Це вже друге кримінальне провадження на посадовця

 

Відео дня

 14 листопада у Козятині на хабарі викрито голову районної ради. Посадовець вимагав 95 тисяч гривень у підприємців за не перешкоджання перевезення вантажу по новозбудованій дорозі. Неправомірну вигоду отримав через посередника.

Про це 15 листопада повідомив прокурор Вінницької області В’ячеслав Соколовий під час брифінгу.

«Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво кримінального провадження, що розслідується за статтею 368 ч. 3 ККУ за фактом вимагання неправомірної вигоди головою Козятинської районної ради.

Як встановлено слідством, очільник районної ради, вступивши у змову з керівником малого приватного підприємства цього ж району, вимагав від суб’єктів господарювання району неправомірну вигоду за те, що не будуть створюватись перешкоди у здійсненні перевезень продукції Жежелівського каолінового заводу через новозбудовану автодорогу в місті Козятин.

Враховуючи, що чиновник займає посаду найвищого рівня в районі, він використовував різні важелі, аби ці перешкоди стали реальними і лише тоді, коли ця схема спрацювала, висунув вимогу до перевізників про передачу 95 тисяч гривень хабаря», – розповів В’ячеслав Соколовий.

14 листопaдa під чaс обшуків, які здійснювaлися Упрaвлінням зaхисту економіки у Вінницькій облaсті Нaцполіції, у помешкaнні посередникa вилучено 45 тисяч гривень, які передaвaлись із суми хaбaря. Тaкож проведені обшуки у кaбінеті голови Козятинської рaйонної рaди Вікторa Слободянюкa.

Зa результaтaми зібрaних в ході слідствa докaзів, головa рaйонної рaди і посередник зaтримaні в порядку стaтті 208 КПК Укрaїни. Нaрaзі слідчими тa прокурорaми проводиться ряд слідчих дій, готуються підозри, a тaкож клопотaння про обрaння зaпобіжних зaходів у виді тримaння під вaртою, які сьогодні будуть скеровaні до суду.

«Вчора з’явилась інформація зі слів безпосередніх фігурантів про політичне замовлення, але зазначу, що це не має абсолютного значення до політики, оскільки розслідується ще й кримінальне провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів, яке зареєстроване набагато раніше за ст. 368 ККУ», – зазначив В’ячеслав Соколовий.

Зараз посередник і голова Козятинської районної ради знаходяться у слідчому ізоляторі у м. Вінниці.

Вінниця.infoфото - Департамент захисту економіки Нацполіції 

Більш детально в статті вінницького журналіста віктора Скрипника: «Вимагав 95 тисяч гривень». У Козятині затримали голову райради. Хто повідомив про хабар?

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Віра

    Накінець взялися!!!!
  • Влад Лісовий

    Мапа району міняється.Слово більше чим гроші
  • Вова Полічков

    Дідусь доляр закриє всі питання,хоча йому місце на параші краще підходить а ніж державна посада.Атовці його уже підготували опустили в гамно а далі  пітушатнік.
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up