Що робити, якщо ви після закінчення школи нікуди не вступили?

Що робити, якщо ви після закінчення школи нікуди не вступили?

Усі, хто хотів і міг, кудись вступили вчитися. Декому не пощастило. Що ж робити в такому випадку?

Є кілька варіантів.

Перший: засмутитися, впасти в депресію, звинувачувати всіх навколо, проклинати долю і назавжди розчаруватися в людях і в світі.

Другий: прийняти цю неприємність, як належне, і розглянути кілька виходів із ситуації. Третій: врахувати, що (як би це сказати м'якше) наша вітчизняна освіта в цілому дуже слабка і, провчившись 5-6 років, ви нічого не будете знати і вміти та й роботи не буде.

Відео дня

Четвертий: якщо є мізки і характер або хоча б одна з цих двох якостей, то варто вступити в якийсь європейський вуз: польський, чеський або німецький. Там багато грошей не треба, а перспективи набагато більш райдужні. Тисячі молодих людей виїхали і не шкодують.

П'ятий: піти сучасним шляхом. Вступити в якийсь університет онлайн, дистанційно, бажано західний. Їх зараз багато.

Якщо є проблеми з англійською мовою, то треба вирішити для себе принципову річ: навіщо вам взагалі вища освіта, якщо у вас не буде вільної англійської? У наш час це вже просто обов'язково. Так що вперед, в онлайн!

Шостий: сісти на шию татові з мамою і цілий рік сидіти в них на шиї. Або й більше.

Сьомий: піти працювати. Це дійсно крутий вихід, тому що розуміння "роботи" зараз цінується набагато вище, ніж будь-який диплом. Якщо будете вибирати, де працювати, то виберіть компанію своєї мрії і йдіть туди на будь-яку посаду, хоч наймізернішу. Ротація кадрів зараз настільки швидка, що ви зможете навіть просунутися по службі. А потім вже зрозуміти, на кого вчитися, де і як.

Максим Українець

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up