Що таке Офіс пацієнта і як він працюватиме

Що таке Офіс пацієнта і як він працюватиме

Нещодавно міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька анонсувала появу Офісу пацієнта – нового відомства, що створюється для захисту їхніх прав.

МОЗ України планує через місяць запустити Офіс пацієнта, який має налагодити комунікацію між відомством та пацієнтами.

Що таке Офіс пацієнта

За словами радника міністра охорони здоров’я Дмитра Раімова, він прийматиме всі скарги та пропозиції.

Відео дня

– Тобто, якщо ви прийшли в лікарню, а там немає обов’язкових ліків – повідомите. Або, якщо ви зустрілися з корупцією – вам намагаються продати те, що гарантується державою. Ви звертаєтеся до Офісу пацієнта, і юристи допомагають вам сформувати позовну заяву до правоохоронних органів, – пояснив він.

Керуватиме ним особисто глава МОЗ. Він видаватиме доручення та рішення у разі виникнення проблем між пацієнтом та лікарем.

Форми зв’язку з Офісом пацієнта:

  • Гаряча телефонна лінія.
  • Електронна пошта.
  • Меседжери та чат-боти.
  • Письмові звернення.

Фінансування Офісу пацієнта

У новій команді МОЗ запевняють, що технічна база, приміщення та співробітники вже є, тому додаткові кошти не потрібні.

Нагадаємо, міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька заявила, що реформа системи охорони здоров'я на вторинному (амбулаторна) і третинному (стаціонарна) рівнях розпочнеться у 2020 році

Опитування

А як ви вважаєте, Офіс пацієнта потрібен?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина

    У хворого не хватит сили з вами спілкуватись.Потрібна миттева реакції. Краще приймайте закони, що б їх ніхто не порушував .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up