Щоб було тепло та комфортно: як правильно обрати теплий одяг на зиму

Щоб було тепло та комфортно: як правильно обрати теплий одяг на зиму
  • Ця зима буде не така, як попередні. Через постійні ракетні обстріли росіян страждає енергетична інфраструктура України.
  • Підготуватися до складного опалювального сезону варто завчасно. Розповідаємо, як правильно утеплитися.

На сайті Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області розповіли як одягнутися тепло, комфортно та без зайвого нашарування. Зазначають, що головний наш ресурс — тепло власного тіла.

Термобілизна

Термобілизна — це натільний одяг, що має структуру, яка дозволяє забезпечити відведення від тіла вологи та збільшує його теплоізоляційні властивості.

Зовні вона нагадує звичайну спідню білизну, це можуть бути кальсони, лосини та футболки з довгим або коротким рукавом.

Залежно від призначення, термобілизну виготовляють з різних матеріалів:

Відео дня
  • синтетики,
  • натуральних тканин,
  • змішаного матеріалу.

Про всі види термобілизни більш детально можна дізнатися тут.

Для повсякденного використання краще вибирати ту, яка виготовляється з вовни, бажано овець-мериносів, вона більш м'яка, не подразнює шкіру та не вбирає запахи.

Важливо: для того, аби оцінити усі переваги термобілизни, необхідно підібрати правильний розмір. Виріб має повністю облягати тіло (інакше механізм дії порушується), але не сковувати рухів.

Фліс

Спеціалісти також рекомендують звернути увагу на фліс. Такий одяг чудово зберігає тепло.

Фліс — тканина із синтетичних волокон, теплоізоляційні властивості якої аналогічні до вовни, але, разом з тим, не така вибаглива у догляді.

Фліс надійно утримує тепло, чудово виводить вологу, дає змогу тілу дихати завдяки комірчастій структурі, не поглинає сторонні запахи, не містить алергенів та має антибактеріальні властивості, не потребує особливого догляду.

Для домашнього використання вибирайте одяг з мікрофлісу (щільність якого до 100 гр/кв.м.) або полару (щільність до 200 гр/кв.м), який частіше використовують для підкладки у світшоти, толстовки тощо.

Флісовий одяг має прилягати до тіла, але в жодному разі не тиснути.

У ніч з 10 на 11 листопада, нагадаємо, російський агресор знову завдав удару по об'єкту критичної інфраструктури у Вінницькій області.

 

Читайте також:

Що робити, аби не втратити субсидію? Роз'яснення від ОВА

Оновлення в «Дії»: витяг про місце проживання, дипломи і шкільні атестати

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up