Щоб у крани мешканців Сигналу потекла вода, треба зібрати з людей гроші

Щоб у крани мешканців Сигналу потекла вода, треба зібрати з людей гроші

У четвер, 15 липня, в будинку культури села Сигнал зібралися люди на схід села. Прийшло більше 100 осіб. На порядок денний було винесено лише одне питання: вода із скважин. Що говорили люди та влада і що вирішили?

На зустрічі з селянами були присутні заступник міського голови по ЖКГ Андрій Корнійчук, староста старостинського округу Ольга Козак, голова кооперативу по воді Анна Ладківська і її заступник Олена Котонос.

Першим слово взяв начальник по ЖКГ Андрій Корнійчук. Він повідомив, що міський голова Тетяна Єрмолаєва перебуває на нараді з північною  екологічною фінансовою корпорацією «Нефко». 

– Це програма з енергоефективності і не відомо чи встигне міський голова на зустріч з вами. Тому на сході села Сигналу від міської ради поки я і ми будемо займатися водою у вас в Сигналі, Іванківцях та в частині міста, –  сказав Андрій Корнійчук. –  Щодо Сигналу, то є дві скважини та два проекти. Одного проектно-будівельна вартість 2 мільйони, другого – 4 з половиною. Наша задача зробити проект більш економічним. Для цього потрібно зменшити діаметр труб і з’єднати їх, пробуривши ще одну скважину в районі «Хуторка». Такий проект разом з проектними роботами водогону ми зменшимо на 2 мільйони і вийдемо в підсумку на 4 з половиною мільйони. Щоб розпочати роботи, треба якнайшвидше зібрати гроші на водогін. 

Відео дня

Посадовець навів приклад, як поступили з введенням водогону мешканці Іванковець. Вони в банку відкрили рахунок громади.

– Вам мільйон дає міський голова. Якщо 500 тисяч дасть «Сігнет Центр» і у водогоні візьмуть участь 500 селян, то всі затратні ресурси обійдуться кожному домогосподарству в межах 6-и тисяч гривень, – сказав Андрій Корнійчук.

Під час обговорення жінка в центрі глядацького залу сказала, що в Іванківцях 800 тисяч на водогін дала міська рада, та 500 тисяч дає фермерське господарство «Агродім Іва»

Ми зателефонували до директора підприємства Віктора Сагайди і він повідомив, що кошти в сумі 500 тисяч гривень на водогін села Іванковець вже перераховані. Чи буде так в Сигналі поки не ясно, але відомо, що представник «Сігнета», який був присутній на зборах, пообіцяв, що допоможуть з водогоном. Тільки для цього потрібно звернутися до керівництва підприємства з письмовою заявою.

Не залишиться осторонь і директор «Махаринецького агро» Сергій Бенедичук.

– У Сергія підприємство невелике, але скільки ми до нього не зверталися – він допомагав, думаю і цього разу не відмовить, – каже Федір Березюк. і додав, що Сокілецька сільська рада мала найбільший бюджет і в міську раду влилася з мільйоном гривень залишкових коштів. То міська рада дає саме той мільйон, з яким сільська громада до міської ради прийшла. 

Після такого повідомлення люди стали вважали, що міська рада повинна дати не мільйон, а 2 мільйони. Тільки про другий мільйон міська рада вирішила не згадувати і дає тільки той мільйон, з яким селяни прийшли..

Одна жінка згадала, як вони таким же кооперативом збирали гроші на газогін і запитала чи не доведеться нам в майбутньому платити якомусь ділку за транспортування води. Андрій Корнійчук на це питання повідомив, що з транспортуванням газу мають відбутися зміни на краще.

Після колективної дискусії було прийняте рішення, що представниці кооперативу Анна з Оленою підуть в кожну хату і будуть збирати гроші з тих людей, які в змозі сплатити потрібну суму. Троє селян в сумі 5 тисяч сплатили гроші відразу по завершенні зібрання.

Обходити хати представниці кооперативу почнуть у понеділок, 19 липня.

– Збір коштів – справа відповідальна. Кожен майбутній споживач води повинен за здані кошти отримати квитанцію, – сказала голова кооперативу пані Анна.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Алла Матіщук

    Вміють бити по болючим містам (Хто великими коштами воротить ,а наш простий люд немає саме необхідного -це питної води на сьогоднішній день ..) Судячи по статті самі люди і проведуть ту скважину і воду за власні  кошти ,тільки в майбутньому власники знайдуться, які будуть стягувати  оплату за воду та транспортування,   піднімати з кожним роком тариф. Проста арифметика 500 дворів по 6000=3000000, отримуємо дві скважини і підведення по центру (кожен власник буде до свого будинку самотужки підводити) , а остальні кошти  (ОТГ , фермерів) тільки на папері про них судячи з коментів і депутати і власники  ще нічого не знають .Радує тільки те,що хоч і за свої кошти але є надія ,що буде у людей вода...
  • Виктор Довгенко

    Ага, а потім прийде дядя і скаже, платіть за доставку.
  • Кіпоренко Олександр

    Певно хтось захотів собі будинок , та не вистачає коштів, вірно ?
  • Михайло Дусанюк

    Газ, також вели за власні кошти, ,.... труби газові в приватних руках,.....  збирають гроші з людей..... дивись  "власник" там появиться з ціною........ влада як завжди "обіцяє" а  гроші заробляє на мешканцях....

keyboard_arrow_up