Щоб відстрілювати лисів, мисливцям потрібна допомога

Щоб відстрілювати лисів, мисливцям потрібна допомога
  • На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці Іванковець. Вони повідомили, що в районі набережної Нового ставу їхнього села на домашню птицю полюють лиси. «Вже чотири випадки було в цьому сезоні», – казали іванківчани.

Те, що останнім часом лиси хазяйнують в селі, ні для кого не дивина. Лиси і раніше навідувалися до сільських осель.

– Але раніше не було такого, щоб лисиця з куркою бігла селом серед білого дня, – висловлює свою точку зору пані Оксана. Застали непрохану лісову гостю на гарячому з куркою Алли Василівни, що на вулиці Набережній. Вгледів лисичку з клубком пір’я в зубах сусід пані Алли. Він розповідав, що бачив, як лиска ледве бігла городами. Курка, яка важила більше двох кілограмів, була для рудої важкою ношею. 

 Ми звернулися в УТМР (Українське товариство мисливців та рибалок).

– Проблема з лисами нам відома і потерпають від такого явища не тільки у Іванківцях. Така ж ситуація в Сестринівці, Махаринцях і по інших селах нашого району, – каже Голова Козятинського УТМР Олександр Поліщук. – Полювати на лисів ми не відмовляємось. Є план до Нового року здати 29 лисів, 15 з тих запланованих ми вже забили. Але ж треба розуміти, ми громадська організація. Ми не можемо за свої кошти робити масові облави з відстрілу хижаків. В районі тубдиспансера ми знищили 15 лисиць, ще стільки ж знешкодимо до Нового року. Тільки це значно менше, ніж в минулому році, де за сезон наші мисливці відстріляли більше як 240 лисів. 

Відео дня

– Відстріл хижаків — це спільна і сезонна робота, – продовжує головний мисливець Козятинщини.  –  Ми селянам допоможемо, але треба, щоб керівництво сільських громад чимось і нам допомогло. Треба на лисів полювати не тоді, коли кукурудза вища за лиса, а тоді, коли на полі нічого не росте. А люди звикли так: взимку мовчать, а коли піднімаються посіви і лисам є де сховатися, тоді до нас звертаються, щоб ми щось з лисами робили. Зараз саме сприятлива пора року для такого відстрілу. А це спільна робота мисливців, керівництва громади і населення. 


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up