Щоб вулицю Московську перейменувати

Щоб вулицю Московську перейменувати

Як ставляться містяни в Козятині до назви вулиці Московської?

Про це ми запитали у мешканців, що проживають на вулицях Горького, Сєдова, Київська та безпосередньо на Московській.

 

Так, козятинчани, що проживають на інших вулицях, вважають, що нічого не потрібно переіменовувати. Для них немає різниці, як називається вулиця. “Аби не стріляли”, — кажуть вони.

Мешканці вулиці Московська мають трохи інакші погляди, але в переважній більшості схожі за змістом. Тільки один Микола Бояренко не проти, щоб вулицю перейменували. А пані Людмила і пані Галина (які не хотіли називати своїх прізвищ) заглядають у майбутнє. Вони кажуть: “Скінчиться війна, знову будемо цілуватись з росіянами. То що — назад вулицю переіменовувати?”

Віталій Любай каже: “Коли б наша вулиця називалася Путіна. Лаврова, Шойгу, то переіменовувати потрібно. А Московська — це історія. Я навіть був проти переіменовання вулиць відповідно до декомунізації. Це, наприклад, Піонерська. У піонери приймали тільки дисциплінованих дітей. Вулиця Комсомольська — це наша юність. Перш ніж щось робити, потрібно все добре обдумати”.

Відео дня

Світлана Юрчук, Сергій Гончарук, Василь Стратійчук та Галина Павловська також не хочуть, щоб їхню вулицю переіменовували. Їхні коментарі зводяться до одного: “Ми тут виросли і сприймаємо назву нашої вулиці позитивно”.

Інші співрозмовники не хотіли назватись, мотивуючи, що не хочуть влазити в політику. І розказали нам анекдот про Василя Івановича, Петьку, коня, папаху, шаблю і гласність… Хто знає анекдот, зрозуміє, а хто ні, то констатуємо: в Козятині бояться “гласно говорити про політику”.

Вулиця Московська в Козятині — не тільки історія!

Від редакції: Дана публікація була підготовлена на прохання активної частини громади Козятина, які обурені, що в місті є вулиця Московська і вона не переіменована досі. Після проведених соцопитувань, редакція стверджує, що мешканці Московської — це ліниві люди, які не хочуть багато заморочок потім по переписуванню адреси в паспортному столі та БТІ.

Інших городян, яких влаштовує назва “Московська”, мабуть обминуло горе війни на сході з російським агресором. А ось міська рада проявляє інертність. Залишаючи в місті вулицю, назва якої — центр імперії агресора.

Тетяна ЛОЗІНСЬКА

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up