Селяни під стінами РДА домоглися правди

Селяни під стінами РДА домоглися правди

Миколаївчани обурені неправомірними, за їх словами, діями держреєстратора

Відомо, що село Миколаївка Козятинського району за національною ознакою всім світом сприймається як таке, де проживає національна меншина України чехів. Тим не менше, доля їм послала ті ж проблеми, що і сусіднім громадам, де мешкають українці. Село пережило ряд потрясінь, що зламало хід історії громади в руслі. Це відкрите міжусобне протистояння по об’єднанню громади в монолітну громаду.

Відео дня

Місцевий кооператив сільгоспвиробництва об’єднав в гурт однодумців. Тепер село, за свідченням селян, набуло інвестора. Як результат, значне покращення заробітної плати, зміна агрокультури вирощування, технічні можливості, набуття елітної худоби.

Деякі персони, не набувши законного права власності, за переконання селян, стали на шлях відвертого злочинного, на їх думку, заволодіння господарством. Щоб відстояти свої інтереси, 12 лютого 2019 року всі працюючі та пенсіонери зібрались в місті Козятині біля райдержадміністрації.

Прокоментувати події ми запросили голову СВК “Дружба” села Миколаївки Олександра Фогеля:

— Я  був обраний головою правління легітимно на загальних зборах, згідно з уставом по військовому, а так за статутом кооперативу 7 вересня. Тим не менше, деякі особи відверто зробили підробку документів. Виявляється, що якийсь пан Сергій Демчук 7 лютого “зібрав збори”, яких не було в дійсності, 8 числа заніс себе в державний реєстр. Отож, весь робочий колектив, правління кооперативу прийшли до будинку РДА у вівторок, 12 лютого, щоб виявити недовіру до реєстратора, до адміністрації і спитати, що це в дійсності відбувається і як воно має далі бути?

— Тобто ви ставите за мету змусити адміністрацію працювати у правовому руслі? — запитали журналісти газети “RIA-Козятин” у голови СВК.

— Так, і скасувати те рішення, яке було прийнято незаконно.

Як виявилося, цей колектив, що приїхав, це ще не всі люди, які залишились без зарплати по причині внесення неправдивих рішень, даних в єдиний реєстр.

“Вчинений злочин, ми вважаємо, що це є незаконно! За це він повинен відповідати, тому що в нього законних рішень, за тим протоколом, що  ми бачимо, нема!” — кричали люди.

— Ми прийшли вияснити, може це якась помилка. Якщо так, хай скасовують, —

говорить один із місцевих громадських діячів.

— Ми не залишимо адміністрацію, поки не буде вирішено питання, розблокувати рахунки, щоб колектив СВК “Дружба” міг отримати заробітну плату.

За вимогою селян, в малому залі провели зустріч з пані Молявчик, що посідає посаду держреєстратора, та заступником РДА. До і під час зустрічі селяни були наполегливими, відвертими та щирими. Вони змушували владу працювати за законом, а не “по понятіям”. Один із присутніх представників громади прямо заявив: “Ми, селяни, можем жити так, як нам заманеться. Одні за законом, інші “по понятіям”. А влада — тільки за законом”. Усе це супроводжували люди репліками на адресу влади:

“З чого ви зарплату отримуєте? А ми її заробляємо! Хабарники! А ми її заробляємо і вам податки платимо! Безсовісні ви! І ми звідси не підемо!”

Коли в гирло подій втрутились співробітники місцевої поліції, вони, за переконанням селян, взяли ініціативу у власні руки і розрулили ситуацію, так що селяни отримали перемогу. Вони досягли бажаних результатів, про що сповістили оплесками від задоволення, що закон восторжествував у державній установі РДА Козятинського району.

Відеорепортажі з місця події дивіться тут: Обурені Миколаївчани проводять акцію протесту (ВІДЕО):

Просвіта ОУН Козятин 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up