Семирічна Софія відрізала коси, щоб допомогти ЗСУ

Семирічна Софія відрізала коси, щоб допомогти ЗСУ
  • Учениця Сестринівської гімназії Софія Гаврищук зробила вчинок, на який наважиться не кожен дорослий. Вона зістригла свою довгу косу, щоб продати волосся.
  • Виручені кошти дівчинка віддала на продукти для наших військових.
  • Разом із мамою та бабусею вони готують смаколики, які поїдуть на передову

Ще декілька днів тому першокласниця Софія Гаврищук мала довгі коси, а нині у дівчинки нова зачіска. Все тому, що вона відстригла своє волосся, щоб пожертвувати гроші на допомогу нашим бійцям, які боронять нас від ворога.

— Давненько виникла у неї ця ідея, — розповідає Лідія Гаврищук, мама Софії. — Може пам’ятаєте, показували по телевізору, що дівчатка обрізали коси на ЗСУ? Софія хотіла також це зробити. Я їй все казала: «У тебе коски ще маленькі». Відтягувала цей момент. Мені було шкода їх, бо я за ними доглядала, а тут дитина обріже. Кожна мама ж по-своєму до цього ставиться. Але вона все одно наполягала на тому, щоб обрізати і гроші пожертвувати на ЗСУ.

Одного дня Лідія приїхала до перукарні, щоб зробити зачіску. Почула від майстра-перукаря, що вони купують довге волосся. Тоді жінка і подумала, що зможе втілити мрію своєї донечки. Хоча, як зізнається сама, перебороти себе і таки дозволити Софії обрізати волосся було доволі не легко.

Відео дня

— Я боялася, що вона буде жалкувати потім, — продовжує Лідія. — Моя мама сама мені не повірила і дитині не повірила, що ми будемо обстригати коси, тому що ми ніколи цього не робили. Ми їх кохали, плекали і ніколи не обстригали. Тут приїхала бабуся і дитина їй каже: «Я обрізаю волосся». Мама каже: «Не вірю в це!» Але вона поїхала з нами до перукарні і підтримувала нас, була поруч. Так само і дідусь, і молодша донька. Ми її підтримували всі разом, всією сім’єю.

— Це великий вчинок для дитини — відрізати своє волосся і виручені гроші витратити не на свою мрію, чи на жуйку з цукеркою, а віддати гроші для військових, — каже Інна П’ясецька, перукар-модельєр. — Хоча ззаду нам довелося підстригати зовсім коротко, тому що волосся було довжиною 40 сантиметрів, але для дитини семи років це вважається дуже довге волосся. Мама Софії ще декілька тижнів тому казала, що дитина хоче постригтися, щоб віддати гроші на ЗСУ. Я запитувала, чи не шкода. Вона каже: «Ні». Дитина щаслива пішла з новою стрижкою, вона їй дуже пасує.

Інна каже, у Козятині багато хто продає своє волосся, але це вперше отримані гроші пішли на благодійність. Кошти за свою довгу косу Софія віддала на закупівлю продуктів. Тепер дівчинка допомагає мамі з бабусею готувати смаколики, які відправлять нашим військовим на передову. Тож на кухні у Лідії усі ці дні кипить робота.

— Готуємо домашню ковбасу, биточки, бо для того, щоб у хлопців сили були, їм потрібне м’ясо, — розповідає Лідія Гаврищук. — Ще зрази хлопці замовили з капустою, бісквітів. Бісквіти швидко не псуються, тому що у них дріжджів немає. Покладемо ще яблук, тому що у них немає там можливості це все дістати. Хтось один може виїхати і забрати посилку, бо хлопці постійно в боях.

До процесу приготування семирічна Софія активно долучається сама — відбиває битки, збиває тісто на бісквіти. А ще дівчинка готує для наших захисників малюнки, які також покладуть до посилки. Загалом вона — доволі творча натура, як і мама.

— Я пишаюся тим, що у мене така донька, — каже Лідія Гаврищук. — Не дарма ми життя прожили на цьому світі. Тому що хлопці воюють заради дітей.

За волоссям Софія зовсім не шкодує. Мама каже — дочці подобається її нова зачіска.

— Вона зробилася дорослішою, ніж була до цього. Бо вона у мене дуже сором’язлива, ніжна. А зараз Софія каже: «Я більше не буду соромитися, я стану більш самостійною, буду тобі допомагати». Вона зараз зовсім по-іншому почала до всього ставитися, — підсумовує Лідія.

 

Здійснено за підтримки Асоціації «Незалежні регіональні видавці України» та WAN-IFRA в рамках реалізації проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

 

 

Читайте також:

«Найбільша з часів нашого плетіння». У Козятині для захисників виготовили маскувальну сітку

У козятинському терцентрі виготовляли окопні свічки та обереги для наших воїнів

Учні Кашперівської гімназії віддали свої гроші для допомоги хлопцям із ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Aurica Bargeman

    🇺🇦 мешканцi України та біженці подайте заявку на матеріальну підтримку сьогодні разом із ініціативою Uappl.

    натисніть на  >  https://s.uappl.org/133reco1679

    На відміну від багатьох інших закладiв, пожертви надходять безпосередньо від донора до того, хто запитує.

  • Shanon Wiggins

    🇺🇦 Українці та вимушенi переселенцi подайте заявку на фінансову підтримку сьогодні разом із проектом Uappl.

    натисніть на  >  https://s.uappl.org/167reco2016

    Проекто UAPPL – це платформа пожертвувань, яка допомагає мешканцям України та людям, які потребують допомоги звертатися за фінансовою підтримкою безпосередньо до людей з усіх країн.

    Ви простоможете створити свій прохання, і ми поширимо його на наших платформах для потенційних донорів.

    На відміну від багатьох інших платформ, допомога надходять безпосередньо від донора до того, хто запитує.

    Щоб отримати більш детальну інформацію та відправити прохання, перейдіть до  >> https://s.uappl.org/167reco2016

keyboard_arrow_up