Сестрички зібрали 900 гривень на армію

Сестрички зібрали 900 гривень на армію
  • Юні козятинчанки Юлія та Марія Вакар вирішили долучитися до гарної справи і допомогти нашим військовим.
  • За два тижні Юля намалювала більше двох десятків малюнків, які цими вихідними дівчатка продавали у центрі міста перехожим.
  • За три години усі роботи розкупили, а зібрані кошти сестрички відправили на рахунок волонтерам

Десятирічна Юлія та чотирнадцятирічна Марія Вакар — учениці ліцею № 1 (колишня школа № 1). Вони — творчі натури. Марія захоплюється танцями. Коли була ще зовсім маленькою, записалася на бальні танці, зараз вивчає народні та сучасні. Молодша Юлія не уявляє себе без пензля у руках.

— Коли Юлі було 4–5 років, у неї виходили дуже гарні для її віку малюнки, — розповідає Тетяна Вакар, мама дівчаток. — Коли вона пішла в перший клас, ми вирішили спробувати і віддали її в музичну школу на малювання. Вона походила і вчителька Наталія Степанюк сказала, що у неї дуже гарно виходить. Так і не покинула. Юлі дуже подобається малювати. У неї покійний дідусь малював ікони в церкви. Я в школі також гарно малювала, і грамоти у мене були. Вона трохи в батьків, трохи в дідуся.

Вже третій рік Юлія Вакар вивчає живопис у Дитячій школі мистецтв. Завдяки своєму таланту вона разом із сестричкою допомагає нашим захисникам.

Відео дня

— Діти також дивляться новини, бачать, що відбувається, так само в фейсбуці сидять, — каже Тетяна Вакар. — Вони бачать, що волонтери збирають на допомогу. Якось Юля прийшла до мене і каже: «Мам, у мене за стільки років назбиралися малюнки, я хочу піти їх продати і допомогти». Я кажу: «Добре, без проблем».

Із цього все і почалося. Юля разом із Марією пішли в центр міста і стали продавати малюнки. Дівчатам пощастило — усі роботи викупили за один день. Пішли вдруге і знову продали всі малюнки, які взяли із собою. Зібрані кошти сестри перерахували на рахунок волонтерки Ольги Шостак.

Втретє дівчатам вдалося заробити 300 гривень, втім, позаяк Ольга Шостак на той момент збір не проводила, кошти поки лежали. Малюнки, які можна продати, закінчилися. Але Юля взялася робити нові — за два тижні дівчинка намалювала більше двох десятків, різної тематики: це були і патріотичні роботи, і тварини, і природа, і фрукти, і навіть люди. Працювала день в день.

— Якось було я прийшла ввечері з роботи, Юля уроки поробила і за раз три малюнки намалювала олівцем, а на наступний день вона їх розфарбувала, — каже мама дівчат.

Із новою партією робіт Юля з Марією черговий раз пішли у центр міста у суботу, 21 жовтня. Сестри підходили до перехожих і питали, чи не хочуть вони придбати малюнок, щоб допомогти нашим військовим. Менше ніж за чотири години усі роботи в дівчат викупили.

— Вони продавали і в парку, і біля АТБ, — розповідає Тетяна Вакар. — Були такі люди, які просто так давали гроші. Дехто брав по два-три малюнки.

Цього разу дівчатам вдалося заробити вже 600 гривень. Вони доклали 300 гривень, які зібрали попереднього разу, і разом з мамою перерахували кошти волонтерці Ользі Пироговій.

— Ми давно знайомі з Тетяною, мамою дівчат, — розповідає Ольга Пирогова. — Вона написала мені, що дівчата хочуть скинути кошти. Ці гроші підуть на допомогу нашим військовим. Ми будемо закупляти теплі речі, плівку, цвяхи хлопцям, бо через три тижні ми збираємося в дорогу, а зараз хлопці цього потребують. Дев’ятсот гривень назбирати для дітей — це не маленька сума. До прикладу, ми беремо хлопцям у Хмельницькому теплі шкарпетки по 18 гривень. На 900 гривень скільки можна взяти пар шкарпеток!

Марія та Юля — не єдині юні козятинчани, які підтримують наших воїнів і долучаються до збору коштів. Ольга Пирогова каже, діти зараз дуже активно допомагають армії.

— І перша школа, і друга, і п’ята, і в селі у нас, в Іванківцях також дітки допомагають, хто чим може, — продовжує волонтерка. — Хто малюнком, хто печивом, хто коштами, не зважаючи на те, що зараз йде навчання. Буває, що печуть печиво самі і передають, хто класом збирає кошти, батьки закупляють. Останній раз 2-А клас першої школи зібралися грішми і батьки закупили печива, чаю, маккофе і кави, ми передали це все в госпіталь військовим. Це прекрасно, що у нас в країні такі діти. Таку націю не переможе ніхто!

 

Читайте також:

Юні козятинчани виготовляють окопні свічки для наших воїнів

Козятинським бійцям, які на передовій на Донеччині, потрібен автомобіль

«Відправили десять маскувальних сіток богам війни— майстрам ландшафтного дизайну таврійських степів»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Irina Shavliuk

    Які ж ви неймовірні!!! Дякуємо Вам!
  • Татьяна Адамова

    Гарні дівчатка. І малюнки чудові.
  • Читач36

    Молодці дівчатка!!!! Наші маленькі українці теж наближають перемогу України!!!!

keyboard_arrow_up