Сезонна міграція. Як мінімізувати збитки від шкідливих гризунів? Контакти

Сезонна міграція. Як мінімізувати збитки від шкідливих гризунів? Контакти
  • Хмільницький районний відділ «Вінницького обласного центру контролю та профілактики МОЗ України» звертає увагу на те, що у зв’язку з осінньою сезонною міграцію гризунів у складські та житлові приміщення виникає високий ризик розповсюдження небезпечних зооантропозних інфекцій, переносниками яких є мишоподібні гризуни (лептоспіроз, туляремія, ієрсінеоз та інші).

Гризуни завдають відчутної шкоди, так як псують і забруднюють продукти харчування, сировину і обладнання.

— За даними аналізу епідемічної ситуації за інфекційними хворобами в першому півріччі 2022 року у Вінницькій області зареєстровані 1 летальний випадок лептоспірозу (показник склав 5,17 на 100 тис. населення), 2 випадки ієрсініозу (показник склав 0,13 на 100 тис. населення), — повідомляє Хмільницька районна державна адміністрація 

На відміну від інших звірів, полівки і миші не впадають в сплячку взимку, тому продовжують свою активність навіть у люті морози. Мінімізувати збитки від шкідливих гризунів можна за допомогою впровадження системи контролю шкідників на підприємстві. Вона передбачає комплексний захист об’єкта шляхом проведення дератизаційних робіт.

Відео дня

Дератизація являє собою комплекс заходів, спрямованих на запобігання розмноження і знищення шкідливих гризунів (мишей, полівок, щурів).

Консультацію та замовлення послуг щодо проведення ефективної дератизації на підприємстві можна отримати за телефоном +0433426594, або звернутися на електрону адресу Хмільницького районного відділу «Вінницького обласного центру контролю та профілактики МОЗ України» [email protected] .

Читайте також:

Обережно, сказ: у нашому районі збільшилась кількість звернень внаслідок укусів тварин

Рекордна кількість хижаків: Найбільше лисиць за рік добули на Козятинщині (110 голів). Як з вовками?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up