Шахрайство із нарахуванням “заборгованості” за спожиту електроенергію

Шахрайство із нарахуванням “заборгованості” за спожиту електроенергію

Відкритий лист Козятинським електромережам

23 травня 2018 р. працівники Козятинських ЕМ прйшли до мене, щоб відключити електроенергію через заборгованість, як вони сказали, в сумі 2986 грн. У зв’язку з економією на контролерах /або ж з інших причин/ з початку 2018 року контролери не носять квитанції. Як і коли вони “знімають” показники по лічильнику, невідомо.

Відключити електроенергію я не дозволила, так як знаю “Правила користування електроенергією для населення”. Перш ніж “відключити”, необхідно електромережам письмово попередити боржника, надавши місячний термін для погашення заборгованості: укладення угоди про реструктуризацію заборгованості… На що вони виписали мені попередження.

20 червня я звернулась до Козятинських електромереж, щоб вони видали мені квитанції /підтверджуючі документи: що і за що у мене така шалена сума заборгованості/. Адже електромережі - надавач послуг, а я - споживач. То ж надавач послуг /та ще й монополіст / зобов’язаний надати мені, як споживачу - документ /квитанції /помісячно, щоб я знала, за що маю сплачувати таку суму. Мені відмовили, кричали на мене, що як я буду тут качати свої права, вимагати у них квитанції, то по приїзду додому “світла у мене вже не буде, - відріжуть”. Тільки після того, як я сказала, що викличу поліцію, мені надали табличку /арк.4/ і “дозволили” укласти договір про реструктуризацію заборгованості, розділивши суму - 3059 грн 86 коп. - на три місяці, і видали три квитанції. Та ці кватанції /арк.3/ чомусь “інші”. З них видно, що я повинна сплачувати: “Село, газ. плити, 0.7500”. Відмовлялись видати мені копію договору про реструктуризацію… Того ж дня /20.06.18 р./ я в “Приватбанку” оплатила першу суму - 1019,90 грн, хоча з тією сумою, що мені виставили Козятинські ЕМ - я не згідна.

Відео дня

22 червня о 9.30 год. у мене не стало “світла”. Думала, що продовжують на лінії обрізати дерева. О 17 годині зазвичай вже включали “світло”, я пішла по сусідах - виявилося що у них “світло” було цілий день. Телефоную на безкоштовну гарячу лінію “Вінницяобленерго”. Довго телефонувала, відповідали, що багато викликів. І тільки 25 червня, далеко після обіду приїхала ремонтна бригада і шукала причину, чому “світла” в моєму будинку немає. Виявилось, що обрізали на стовпі, на вулиці. Підключати відмовлялись, так як вони ремонтники, а відключили у мене електроенергію - за несплату. То ж, коли сплачу весь борг і за підключення, тоді вже інші - підключать. Згідно з правилами користування електроенергією для населення, при відключенні подачі електроенергії працівники електромереж зобов’язані скласти акт і один примірник вручити мені. А якщо я б відмовилась його отримувати, чи не було б мене вдома, - акт складається в присутності двох свідків. А у мене навіть не поцікавились, чи є проплата /а я 20.06.18 оплатила, а 22.06 - відрізали “світло” /.

Один із ремонтників кілька разів телефонував в Козятинські ЕМ, запитував, що робити. Я взяла телефон і хотіла викликати поліцію, щоб ті зафіксували це відключення. І тільки після цього цей електромонтер вчергове зателефонував вже начальнику Козятинських ЕМ, і той зробив “одолжение” і дозволив їм підключити мені “світло”.

А з тієї таблиці, що мені замість квитанцій видали в електромережах, я вдома /хоча з тієї таблиці - “схеми” мені, пенсіонерці /65 років , сільській мешканці, дуже важко розібратись/ я побачила, що Козятинські ЕМ в борг мені зарахували сплачені  мною рахунки від 04.12.17 р. №4529545 - сума 1223,66 грн/оплатила - 500 грн/. Аркуш №5 в додатку.

18.07.18 р. я знову поїхала в Козятинські ЕМ, щоб вони видали мені квитанції і надала ксерокопії вищевказаних сплачених рахунків. Квитанції видали тільки після того, як я знову “налякала” їх поліцією і прокуратурою. Щось неоднозначно на Козятинські ЕМ діють слова: поліція і прокуратура? Аж пригадалось мені народне прислів’я: “На злодієві і шапка горить!”. А ксерокопії оплачених рахунків вертіли, крутили,як наперсточники стаканчиками, і намагались своїми маніпуляціями “навіяти”, що я стара, не можу розібратись із цифрами і у них все правильно. Як правильно, коли номери моїх оплачених рахунків і в рахунках /ар.6-8/ номери ті ж, але суми так зманіпульовані, і знову вказані як борг. Також не відмінусовували субсидію, про що ствержують і “Вінницяобленерго” листом від 03.08.18 р. №46-6967/”... “У червні поточного року Вам призначено субсидію у розмірі 74,18 грн“. Субсидію мені ж надано з січня 2018 р. Про це вказано навіть у з горем наданих мені Козятанськими ЕМ квитанціях. /арк. 9-10.

І в квитанціях на сплату за електроенергію за подальші місяці так накрутили-навертіли ці “наперсточники” з Козятинських ЕМ: додавали, ділили, розкидали якісь борги… /арк.6-8/.

Надіюсь, що правоохоронні органи розберуться з шахрайством Козятинських електромереж із нарахування “заборгованості” за спожиту мною електроенергію та приймуть рішення відповідно до вимог чинного законодавства.

Додатки: на 11 аркушах.

28.08.2918 р. Г. Демчук

Коментар Ігора МУЛЬСЬКОГО, директораСО "Козятинські ЕМ"

https://koziatyn.info/Podii/u-spozhivacha-sformuvalas-zaborgovanist-10721120.html

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up