Схід і захід разом: на День незалежності завітали гості з Авдіївки (ФОТО+ВІДЕО)

Схід і захід разом: на День незалежності завітали гості з Авдіївки (ФОТО+ВІДЕО)
  • Сьогодні наше місто відсвяткувало 28-му річницю незалежності України.
  • Спеціально до свята організували вело-мотопробіг, танцювальний флешмоб та міні-концерт.
  • Як це було, читайте у нашому матеріалі.

Опівдні мото та велолюбителі приїхали не площу Героїв Майдану, щоб долучитися до патріотичного мото-велопробігу.

Відео дня

Козятинчанка Тетяна прийшла разом із онукою Соломією. Жінка їздить на велосипеді вже близько 25 років. Спеціально до патріотичного мото-велопробігу прикрасила свого залізного коня жовто-блакитними кульками та шарфом із написом «Україна». А на плечі одягнула наш стяг.

— У мене піднесений настрій, — ділиться враженнями жінка. — Хороше свято. Хай би більше з’єднувалися люди, було б краще.

— Сьогодні ми хочемо показати, що давні суперники на дорозі — мото та вело-ролери хочуть помиритися в єдиному забігу, — пояснив мету заходу міський голова Олександр Пузир. — Хочу побажати гарного святкування, гарних сонячних днів, гарного забігу. Прошу швидкість не перевищувати. Це я звертаюсь до вело-ролерів.

За командою мотоциклісти та велосипедисти вишикувалися у колону і рушили услід за машиною поліції. Серед велосипедистів був і очільник міста.

Маршрут пролягав від площі Героїв Майдану і назад через вулиці Пилипа Орлика, Незалежності та Героїв Майдану. Учасникам треба було подолати шлях довжиною майже три кілометра.

Допоки тривав мото-велопробіг, козятинчани писали свої побажання на жовто-блакитному прапорі.

За кілька хвилин біля столика зі стягом вишикувалася черга.

Приходили на святкування із сім’ями. А дехто взяв із собою домашнього улюбленця.

Маленьк Кіра прийшла на День незалежності з бабусею і сестричкою Софією. Не забула і про собачку Сінді — милу білявку, яка слухняно сиділа у рюкзаку.

— Мені тут весело, — ділиться враженнями юна козятинчанка.

Дівчинка разом з рідними теж писала свої побажання на прапорі.

Коли на площу повернулися мото- та велолюбителі, розпочався святковий концерт.

Його відкрив музичний виступ гімнасток дитячо-юнацької спортивної школи.

Концерт продовжили пісенними номерами.

На цьогорічне святкування Дня незалежності до Козятина завітали школярі з Авдіївки. Їм подарували вишиванки, які ровесникам передали учні наших шкіл.

Гості теж підготували для нас невеличкий подарунок. Вони заспівали марш українських націоналістів.

Завершилося святкування танцювальним флешмобом у виконанні наших гостей зі сходу та вихованців ансамблю «Зорянка-Арт».

Наприкінці свята школярам із Авдіївки передали український стяг, підписаний козятинчанами. Діти, у свою чергу, відвезуть його керівництву військово-цивільної адміністрації свого міста.

Під час передачі прапора до авдіївчан підійшла мати полеглого у бою Сергія Кацабіна.

— Ми далеко, але ми з вами, — сказала Людмила Кацабіна.

— Схід і захід разом, — відказали їй наші гості.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Valentina Shaidovska

    Ніколи не мали претензій ні до Сходу, ні до Заходу України, жили в дружній країні, а тут раптом поділили, а ми всі люди, народ України і нам нічого ділити. Будемо жити в мирі і благополуччя і щоб наші діти і онуки не знали горя війни. Тож зупиняймо ворожнечу, і не розпалюємо зло.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:01 У парку буде на один дитячий майданчик більше 14:04 Ще трохи подощить та посніжить, але вихідні обіцяють бути теплими 13:21 Виїжджали на пожежі після прильотів: у Козятині нагороджували «залізних» вогнеборців photo_camera 12:00 У Білопіллі горів житловий будинок Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» play_circle_filled 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up