Шість людей убили, ще двоє змогли вижити

Шість людей убили, ще двоє змогли вижити
  • Про найстрашніше. Завели вісім кримінальних проваджень про умисні вбивства з початку цього року.
  • У це число входять також замахи на вбивства.
  • Один із замахів – це козятинська історія.
  • Редакція дізналася про неї і зібрала інформацію про усі вбивства цього року, що були в області

Про те, що кількість умисних вбивств цього року значно менша, ніж була торік в цей самий період, сказав генерал поліції на останньому брифінгу. За його словами, статистика вбивств краща на 62 відсотки. То скільки ж усього таких злочинів сталося на території області? І скількох убивць знайшли?

З початку року, як дізналася редакція RIA через відділ комунікацій у «вбивчому» відділі, від насильницької смерті загинули шість людей і ще дві людини змогли вижити після наміру їх вбити. Усього вісім проваджень маємо за 2019-ий із кваліфікацією за статтею 115 Кримінального кодексу. Показник розкриття — 100%. Це значить, що в кожній справі вбивства мають підозрюваних, їх затримали і притягують до відповідальності.

Які вбивства були у Вінниці та області? У обласному центрі — жодного не трапилося цьогоріч. Про те, за яких обставин убивали людей в райцентрах і селах області, знайдете нижче в інформації про кожен із цьогорічних найстрашніших злочинів.

Відео дня

У Козятині ж був замах на убивство. Про спробу вбивства 35-річного місцевого мешканця поліція дізналася 30 січня від медиків районної лікарні. Туди доставили чоловіка з проникаючим ножовим в область серця. І опергрупа з’ясувала, що потерпілий отримав поранення в будинку, який винаймав разом зі ще одним чоловіком.

Співмешканець вдарив у груди ножем сусіда під час суперечки. Після цього 58-річний чоловік намагався знищити знаряддя злочину. Кинув ніж у піч.

Також про підозрюваного відомо, що він був раніше судимий за майнові злочини. Тепер буде відповідати за замах на вбивство. Такий злочин кваліфікують двома статтями Кримінального кодексу: 15-ою (замах на злочин) та 115-ою (умисне вбивство).

А усього протягом цього року в нашому регіоні відкрили 2,5 тисячі
кримінальних проваджень за різними статтями. Розкрили тільки кожне четверте (у 600 провадженнях є підозрювані). Найвищий відсоток розкриття (якщо не враховувати 100% по вбивствах) поліцейські області показали в провадженнях про розбійні напади — 60%. Що такого виду злочинів, розбоїв, стало менше на 10%, стверджує начальник обласного главку нацполіції Юрій Педос.

А про зменшення кількості умисних вбивств він говорить, оперуючи цифрою 62%. На стільки, каже, більше було вбивств у аналогічний період минулого року.

 

Смерть бабці від ґвалтівника

Уранці 24 лютого доглядальниця знайшла убитою свою 94-річну підопічну. Прийшла навідатися і застала оголений труп на підлозі серед хати. Речі були розкидані, мали місце сліди зламу дверей. Жінка викликала поліцію.

У селі Павлівка Калинівського району опергрупа затримала місцевого розбійника, який пограбував бабцю, зґвалтував її, а потім убив та пішов пропивати здобуті злочинним шляхом 3000 гривень. Затриманий 56-річний чоловік, як сказали згодом у поліції, стояв на обліку в психіатра. Його «закрили» на час слідства.

 

Хотіли зарізати, але не вбили

Наприкінці лютого в реанімацію Шаргородської лікарні потрапив 41-річний мешканець села Калитинка з проникаючим пораненням грудей. У пацієнта також діагностували множинні колото-різані рани, черепно-мозкову травму. Поліцейські допитали пацієнта, й той вказав на двох чоловіків.

За підозрою в замаху на вбивство затримали 42-річного та 27-річного мешканців села Слобода-Шаргородська. У них потерпілий чоловік був у гостях, разом розпивали спиртне. Підозрюваних арештували.

 

Закопаний живцем спільник

Теж двоє підозрюваних у липовецькій справі, де 53-річного місцевого мешканця побили і закопали. Начальник обласного главку сказав, що слідство має підозри, що чоловік був ще живий, коли його тіло ховали під землю, переламавши при цьому обидві ноги нещасному, бо в нашвидкоруч викопану могилу не поміщався.

Підозрюваним — 20 та 23 роки. Ці юнаки знали свою жертву як спільника по злочинах. Коли на них вийшла поліція, вигадували алібі, але врешті показали могилу вбитого.

 

Син убив батька

За те, що забив до смерті власного батька, потрапив у СІЗО 28-річний чоловік з Сосонки Вінницького району. Він в п’яному стані наніс численні ушкодження 53-річному батькові 15 лютого. Травми завдав несумісні з життям. Далі син намагався видати смерть батька за природну. Але огляд тіла експертами спростував раптову передчасну смерть.

На доказ убивства поліцейські знайшли сховані сином речі зі слідами крові. За даними слідства, син товк батька і руками, і ногами. Той не міг чинити опір, бо не мав однієї руки.

 

Грабіжник убив ненароком

Убивство самотньої пенсіонерки в Крищинцях Тульчинського району розкривали найдовше — 10 діб. Тіло 85-річної бабці знайшла 18 лютого у неї вдома сусідка.
Поліцейські встановили: смерть настала від травми голови.

Як підозрюваного затримали 20-річного хлопця, який нещодавно купував у бабці горіхи. Він зізнався. Сказав, що не мав наміру позбавляти життя свою жертву, його цікавили лише її гроші.

 

Упав під час бійки і помер

Це був ситуативний конфлікт. Біля свого дому в селі Удич Теплицького району 41-річний чоловік посварився з 28-річним юнаком. Останній йшов з дівчиною і побачив, як в гуртожитку, де напередодні була пожежа, щось тліє. Зайшов всередину подивитися, а сусідові це не сподобалося.

На цьому грунті виникла бійка. Старший суперник впав на землю і помер. Молодший не подумав, що завдав смертельного удару. Пішов з дівчиною далі.

 

Матері обухом по голові

Із ознаками насильницької смерті 3 січня знайшли 55-річну мешканку села Лісниче Бершадського району. Поліцейські з’ясували, що під час сварки обухом сокири 30-річний син наніс удар рідній людині, а потім зачинив будинок і пішов святкувати Новий рік.

Це було ввечері 31 грудня, але злочин потрапляє в цьогорічну статистику, бо виявили його пізніше. Через три дні син повернувся додому і розказав про смерть матері сусідам.

Наталія ГОНЧАРУК

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up