Школи перевірятимуть без контролю. Триває громадське обговорення

Школи перевірятимуть без контролю. Триває громадське обговорення

Нова процедура перевірки шкіл передбачатиме підтримку закладів замість контролю, як це було раніше
 

Міністерство освіти і науки України на своєму сайті винесло на громадське обговорення до 10 жовтня новий порядок проведення інституційного аудиту в середніх школах.

На відміну від атестації закладів, що мала наглядово-контрольні функції, інституційний аудит впроваджується як інструмент підтримки закладів загальної середньої освіти. Планується, що комплексна зовнішнья перевірка торкнеться управління, навчальних процесів, а також якості освіти. В результаті школа зможе розвиватися стабільно та ефективно.

Заклади оцінюватимуть за чотирма напрямами: освітнє середовище, система оцінювання учнів, діяльність учителів та управлінські процеси Планується, що інституційний аудит шкіл буде проводитися раз на 10 років. Проте у неефективних закладах перевірки можуть бути частіше.

Відео дня

Експерт з освітньої реформи проекту “Медіашкола з Децентралізації. Курс-ІІ”, який реалізує Центр Ейдос за підтримки програми “U-Lead з Європою”  Лілія Боровець вважає такий підхід більш ефективнішим ніж старі перевірки.

“Раніше проводили контроль, тепер створюється і запускається ціла система забезпечення якості освіти з різними індикаторами та компонентами”, - підкреслила Лілія Боровець. 
 

Ольга Бобрусь 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up