Школяр народився в сорочці. Про небезпечний пішохідний перехід на ПРБ

Школяр народився в сорочці. Про небезпечний пішохідний перехід на ПРБ
Батько школяра та свідки події. Вони кажуть, що цей перехід на 8-ій Гвардійській дуже небезпечний. І цю проблему треба негайно вирішувати
  • Небезпека на дорозі. Третьокласник школи № 5 йшов до школи, але мусив повернутися додому через стрес, що пережив дорогою. На пішохідному переході його ледь не збив автомобіль. Дитині чудом вдалося вистрибнути буквально з-під коліс

Трагедія ледь не сталася на пішохідному переході між «Обжоркою», «Соловейком» та аптекою, що в народі нарекли аптека Фурмана, що на ПРБ. Вранці, 27 травня, о 7.45 третьокласник зупинився перед пішохідним переходом. Переконавшись, що небезпеки немає, він ступив на «зебру». Зробивши три чи чотири кроки пішохідним переходом, помітив, що на нього несеться автомобіль. Школяр не застиг на місці, мабуть, ангел-охоронець дав йому можливість з середини смуги проїжджої частини вистрибнути майже з-під коліс. Усе це зафіксувала камера спостереження.

►Де “зебра”? Дорожньої розмітки практично не видно

Відео дня

— Ми в той же день викликали наряд поліції, – каже батько третьокласника Тарас. –  І вони приняли від нас заяву, а водія розшукують.

Всі очевидці добре пам’ятають дії водія іномарки темного кольору.

— Він з’явився невідомо звідки. Я звернула увагу лише тоді, коли почула скрегіт гальм та крик дитини, — розповідає пані Тетяна. — Я так розгубилася, що навіть не звернула уваги на номер машини. А він зупинився за пішохідним переходом і поспіхом знов натиснув на педаль газу. Можливо, він був впевнений, що дитина відбулася тільки переляком, чи боявся фізичної розправи свідків. Адже невідомо, чого хлопець злякався більше: що він вискочив з-під коліс за мить до наїзду, чи від нашого крику, — завершила свою думку жінка.

Якби у нас була можливість запитати у того «шумахера», чому він не вийшов з автівки, не поцікавився станом дитини, ми б запитали, тільки ніхто з очевидців не встиг розгледіти номер автівки, якою керував любитель швидкої їзди. Як кажуть вони самі: «Хіба нам було до того?»

► Дорожний знак «пішохідний перехід» водії за листям дерева не бачать 

З камери спостереження, яка зафіксувала цю ситуацію, за словами батьків третьокласника, можна розгледіти тільки дві цифри.

Всі свідки – пані Тетяна та Марина, Леся Ігорівна, Наталія Сергіївна кажуть: «Ви подивіться, який тут перехід. З правої сторони табличка дуже високо. З лівої – табличка «пішохідний перехід» висить ніби за стандартом. Тільки, хто її бачить за листям дерева?»

– Перехід тут дійсно небезпечний через те, що водії часто-густо порушують правила дорожнього руху, – додає місцева мешканка пані Галина. – Про сам інцидент я не можу нічого сказати, я тільки бачила його кінцівку, але звернула увагу, що «зебри» там майже не видно, тому що фарба вже давно витерлася. Можливо якби дорожню розмітку відновити – то й водії були більш дисциплінованими.

Коли представники преси були біля переходу, пані Наталя помітила, що водії знижували швидкість, а пані Ольга сказала: «Бачите, як їдуть тихенько? –  і жартома додала: – Якби ми цілодобово з фотоапаратом на переході стояли, то не потрібно було б ні світлофора, ні лежачого поліцейського.

В цей момент до нас підійшов батько школярки початкових класів. 

– З цим переходом треба щось робити, – каже чоловік. – Сьогодні веду Мирославу до школи, тільки ногою ступили на перехід, а в метрі від нас на швидкості проїхала автівка. Ззаду них їхали представники поліції, які бачили це. Я показав їм жестами, мовляв, бачите, як поводяться недисципліновані водії? Поліцейський також жестом показав, що згоден і за пішохідним переходом прибавив швидкості, щоб наздогнати порушника.

Вислухавши позиції жильців мікрорайону ПРБ, ми запитали батьків школярів та дошкільнят, чим їм може допомогти преса? 

– Ми з цього приводу підемо на прийом до міського голови Тетяни Єрмолаєвої. А ви напишіть статтю, щоб нова влада знала, що є у нас така проблема з пішохідним переходом, – кажуть люди. – Ми з цим питання зверталися до минулої влади. Навіть обіцяли, що внесуть зміни до бюджету і виділять кошти на лежачого поліцейського. Тільки все це залишилось на рівні обіцянок. Ми хочемо, щоб наші діти мали можливість безпечного переходу через дорогу до школи та дитячого садочка. Для цього потрібно встановити лежачого поліцейського, а по можливості поставити світлофор. Ми розуміємо, що завтра таких змін не станеться, тому хочемо, щоб дорожній знак «пішохідний перехід» був видимим для водіїв. Щоб оновили дорожню розмітку і на умовному тротуарі не було стоянки машин, тому що біля цього переходу можна потрапити під колеса автівки, не виходячи на пішохідний перехід. Жвавий рух транспорту часто відбувається навіть за спиною пішоходів. Звертаємося і до водіїв. Перш ніж сісти за кермо, згадайте, що на 8-ій Гвардійській переходять дорогу діти.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Петро Куліш

    У нас поліція дуже погано працює  в безпеці пішохідних переходів там де потрібен світофор  його ніколи небуде  тут школа і  детячий садочок він необхідний
  • Светлана Сафронова (Шляхтиченко)

    Треба коло кожної школи покласти лежачих поліцейських, та знаки правильно поставити.
  • Наталия Співаченко

    Там постояно ганяють ці шумахери
  • Тетяна Костюк-Канєвська

    ❗Почати потрібно з елементарного❗ встановити ТАК знак, щоб його було видно.
    З системного контролю з боку ДАІ за перевищення швидкості водіями на вулицях міста❗
    Вікна моєї квартири виходять на цей злощасний перехід, я, як ніхто , маю можливість споглядати , як більша половина водіїв перевищує швидкість , несуться , як по трасі❗ Рідко хто приторможує, щоб пропустити пішоходів, а якщо один дисциплінований водій дає можливість перейти вулицю, то, обов'язково, якесь безмозгле обганяє його і ризикує збити пішоходів.Але люди вже навчені гірким досвідом чекають, щоб пішехід був взагалі вільним, і щоб не було машин,які наближаються.Так чекати можна довго❗ Бо культурою водії не страждають😏. Я бабуся трьох школярів, в тому числі першокласниці та третьокласника , і для нас цей перехід є щоденним випробуванням нервів❗😡
    Звертались, збирали підписи ,але для попередньої влади не вистачило аргументів, щоб встановити лежачого поліцейського.
    Невже обов'язково потрібно людські жертви, щоб почали виконувати свою роботу ті, яких утримують платники  налогів, тобто ми---громада❗😠😡
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up