Шлях, щоб зупинити нищення

Шлях, щоб зупинити нищення

Резонансні напади, побиття і вбивства. Сьогодні це Херсон і Бердянськ. Раніше були Луцьк, Одеса, Київ, Ужгород, Тернопіль, Харків, Полтава, Черкаси, Рівне... - вся країна!

Ми з вами співчуваємо рідним і близьким загиблих і постраждалих. Солідарно захищаємо, допомагаємо, ходимо в суди, пікетуємо і протестуємо. Вимагаємо від поліції, прокуратури, від судів чесного й оперативного реагування, розслідування, притягнення. Рідко нас чують, частіше ні. Ми робимо це щиро і правильно. Як небайдужі люди, як свідомі громадяни. Кожного разу.

Але - такі резонансні події вже давно не є окремими пазлами. Вони складаються у цілісну картину, в організовану олігархічною владою політику нищення - громадських активістів, політичних конкурентів, активних журналістів, антикорупціонерів, членів їхніх родин, навіть малих дітей - усіх, хто заважає режиму нищити і красти, хто створює загрозу, з ким не можна "домовитися".

Як вони нищать?

Відео дня

Потоки брехні, пряма дискредитація на центральних каналах. Темники, штатні порохоботи-спікери, придворні "політологи", "експерти". Залитий проплаченими фейками і чорним піаром Facebook і YouTube. Проплачені й розміщені адміністративно брудні фейки в регіональних газетах, на регіональних каналах і радіо. Примус до е-декларування. Дискредитація законних пікетів і акцій. Тітушки, паралельні фейкові акції, зіткнення, сльозогінний газ в обличчя. Втручання в особисте життя: наружка, прослуховування, зламування, вилучення. Затримання і арешти, переслідування в судах. Погрози і напади. Зеленка в очі, кислота на обличчя. Пограбування, викрадення, видворення, в т. ч. за кордон. Побиття, посягання, підпали, кулі в спину.

Який висновок?

Порошенківське "життя по-новому" виявилося набагато небезпечнішим для активних думаючих громадян, ніж дійсно бандитський режим Януковича. Такого 1) масштабного, 2) системного, 3) цинічно-брехливого, 4) безбашенного, 5) жорстокого і 6) довготривалого нищення іншої думки, будь-якої опозиції режиму, громадської, професійної чи політичної - не було при жодному з попередніх президентів.

Що робити?

Щоб не дати їм знищити країну і нас з вами, шлях бачу лише один - єднання зусиль, громадських, професійних і партійних. Спільна команда і спільна перемога на виборах. Далі головне - спільне втілення нових цінностей і принципів. Задля збереження країни і виведення її на ціннісно і якісно інший рівень розвитку.

Не гаяти більше часу на довгі дискусії, переговори, торги. Сконцентруватися на головному, відкинути другорядне. Вгамувати особисті чи партійні амбіції, посад і роботи вистачить усім.

Зафіксувати спільні стратегічні цілі, цінності і принципи, на яких стоятиме і діятиме єдина команда. Активно й невідкладно включитися у спільну підготовку до виборів, паралельно уточнюючи і спільний план дій, і людей, спроможних його реалізувати.

Щоби режим, який веде країну до катастрофи, який обкрадає, нищить, вбиває людей і вбиває надію - в нашій країні не мав більше шансу. Щоб країна стала безпечною і надійною для громадян.

Запрошую до обговорення на Facebook

Анатолій ГРИЦЕНКО, лідер ПП “Громадянська позиція”




 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up