Шмигаль: «Ціни на газ для населення зменшать, але ще не ясно коли»

Шмигаль: «Ціни на газ для населення зменшать, але ще не ясно коли»
  • Обнадійливі новини українцям повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він каже, що ціни зменшать, але ще не ясно коли.
     

— Було напрацьовано два підходи, які дозволять суттєво знизити тарифи на газ для населення, — написав Денис Шмигаль у фейсбук.

Які ж ці можливі підходи?

«Перший підхід — це формування тарифів на газ за формулою «ціна на європейських хабах «мінус» транспортування газу до України», який пропонує Міністерство енергетики. Крім того, пропонується тимчасово обмежити маржу для газопостачальників. Очікуваний результат: суттєве зниження тарифів і нівелювання спроб спекулянтів зберегти надприбутки в умовах формування нових європейських правил».

«Другий підхід, який пропонує державна компанія «Нафтогаз», — це посилення конкуренції на ринку шляхом обов’язкової публікації всіма газопостачальними компаніями свого річного тарифу на газ, як це вже робить «Нафтогаз». Крім того, пропонується, аби газопостачальні компанії почали активно конкурувати за базу споживачів, що призведе до зниження тарифів у межах відкритих торгів. Очікуваний результат: посилення конкуренції та, як наслідок, суттєве зменшення платіжок для українців».

Відео дня

Газ і ціна

Ціна на газ в нас змінюється щомісяця. З 1 січня 2021 року газ знову подорожчав: і як товар, і його розподіл. Споживачі «Вінницягаз збуту» в січні заплатять 9,89 гривні за кубометр на місяць. Доставка газу збільшилась в ціні до 2,01 грн за куб.


 

Тариф діє з 1 січня 2021 року і є майже вдвічі більшим, за попередню ціну, яка складала 1,16 грн за куб. Хоча, варто зауважити, що газовики хотіли тариф 2,17 гривні за куб, але НКРЕКП зменшив це в проекті рішення.

 

Марія Лєхова

Нагадаємо про тарифний майдан в Козятині. «Це тільки попередження. Поки що»

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Неля Ишмаметьева

    Конечно не платить,когда нажруться?,
  • Ольга Перетяка

    Ага, може літом😄
  • Надежда Заичко Алешкина

    Значит некто не платит ждем когда снизят
  • Валерий Говорухин

    Не знаєш коли знизиться?Скоро!Як ти підеш
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up