Сидять на пороховій діжці!

Сидять на пороховій діжці!

Мешканці будинку, що на вулиці Січових Стрільців бояться за своє житло та життя. А звернення до влади — бузрезультатне

У ніч з минулої п’ятниці на суботу на вулиці Січових Стрільців мешканці двоповерхівки провели безсонну ніч. Причиною була пожежа. Місце займання — у квартирі № 2, де мешкають літній батько та два сини. За розповідям сусідів, ця сім’я веде асоціальний спосіб життя, зокрема, зловживають спиртним та ніде не працюють..

— Горіло-палало! — з жахом каже мешканка цього будинку Марія Яковлевна. — Нас просто чудом усіх порятували, весь дим та чадний газ був у наших квартирах. Ми дуже злякалися й не спали всю ніч.

Людям пощастило. Молода пара поверталася о першій годині ночі додому та побачила дим. Відразу викликали пожежну машину, яка надзвичайно швидко приїхала. І їм дуже вдячні погорільці. Боротьба з вогнем тривала дуже довго — до півчетвертої ранку.

Відео дня

Також викликали поліцію.

Те, що залишилося від квартири, де відбулося займання — жахливе видовище. Нема ні вікон, ні дверей, обгоріла вся штукатурка. А сусідні квартири пропахли димом, усе в кіптяві. Тепер вони бояться за подальше сусідство з неблагополучною родиною.

Мешканці будинку зверталися всюди. Пішли до мера. Його не було на місці (як завжди - прим. ред.). Звернулися до його зама Марченка. Він відправив ходоків до начальника поліції. Там знову потрапили на “зама”. Звідти пішли у “Відродження”, але й там нічого конкретного їм не відповіли. Де ще шукати допомогу, люди вже не знають.

— Ми сидимо на пороховій бочці! — говорять мешканці будинку. — Чого чекати надалі, ми не знаємо, дуже страшно!

“Відродження” прислало працівників, які заколотили дошками вікна квартири, де горіло. У під’їзді вибите вікно (довелося пожежникам його вибити, бо дим валив, як з крематорію) засклили, щоб не протягало...

Виявляється, це вже третя пожежа тут за кілька років. Усі три трапилися з вини мешканців квартири №2. Теплопостачання у них немає, тому гріються вони саморобними котлами. Як повідомили в поліції, на електроплитку був покладений матрац(!). А це ж серйозне порушення правил безпеки.

Мешканці будинку сподіваються на допомогу місцевої влади, яка хуліганів відселить у якийсь притулок.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up