Сильні заметілі: синоптики оголосили штормове попередження (Погода на тиждень)

Сильні заметілі: синоптики оголосили штормове попередження (Погода на тиждень)

На вихідних в Україні збережеться вкрай нестійка погода. Знову оголосили штормове попередження.
 

За даними УкрГідрометцентру, 27 січня вночі у Вінницькій області значний сніг (приріст снігового покриву 8-15 см), на дорогах ожеледиця.

— Рівень небезпечності - жовтий. У зв'язку із ускладненням погодних умов, рятувальники наполегливо рекомендують утриматися від поїздок за межі міст упродовж 27 січня. 

Існує загроза утворення переметів, які можуть призвести до припинення руху автотранспорту, — зазначають рятувальники.

Відео дня

Служба порятунку рекомендує водіям укомплектуватися лопатою, тросом, достатнім запасом пального та мати при собі термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, додаткове джерело жилення та ковдру для можливості зігрітися до приїзду спеціальних служб.

28 січня, в понеділок, снігопади пройдуть в центрі і на заході країни, а ось в інших областях синоптики обіцяють ясну погоду. При цьому в більшості областей зберегтися досить висока температура - від -3 до +6 градусів. Синоптики прогнозують морози тільки на півночі: у денні години тут буде від 4 до 7 градусів зі знаком мінус.

29 січня, у вівторок, по всій Україні пройде мокрий сніг, за винятком Луганської, Запорізької, Донецької та Херсонської областей.

У середу, 30 січня, сніг з дощем очікується в центральних, північних регіонах і місцями на півдні (в Одеській, Миколаївській областях), на решті частини України без опадів. При цьому в південних областях повітря буде прогріватися до рекордних 7-10 градусів тепла. У решті регіонів буде набагато холодніше. На заході синоптики обіцяють 1-3 градуси тепла, на сході - близько 2 градусів зі знаком плюс, на півночі - близько 1-3 градусів тепла.

Ольга Бобрусь
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up