Сім кілограмів на плечі. Що у сумці поштарки

Сім кілограмів на плечі. Що у сумці поштарки

У середу, 9 жовтня, в Україні відзначали Всесвітній День пошти, або як ще називають це професійне свято - День працівника поштової служби. Відбулися урочистості з приводу свята в місті Козятині.

Ми поспілкувалися з заступником начальника центрального відділення поштового зв’язку Оксаною Мединською.

— Розкажіть, будь ласка, про роботу листоноші в теперішніх умовах.

— У теперішніх умовах у нас нараховується дев’ять листонош. Робота листоноші майже нічим не відрізняється від колишньої, тільки зараз значно зменшився обсяг передплати, зменшується кількість пенсіонерів, але збільшилась доставка посилок, особливо міжнародних з Китаю. І листоноші, в принципі, продають товар, продають конверти. Зараз додалася ще така робота — доставка субсидій на дім, яку люди очікують. У принципі, вона нічим не відрізняється від колишньої роботи.

Відео дня

— А скільки кілометрів виходжує листоноша?

— Від 7 до 15. Як яка дільниця. Різні дільниці є. Є менші, є більші. Є більш віддалені. Є по центру дільниця. Якщо по центру, то в неї більше підприємств, організацій, яких треба обслуговувати. Там значно більше рекомендованих листів, преса. А якщо у віддалені, то їй треба більше кілометрів пройти. 

— Відділення пошти у кожному районі є?

— Ви маєте на увазі у кожному населеному пункті?

— Так.

— Ні, не в кожному. Було у нас 33 відділення, а зараз 21, здається. Тому що частина перейшла до калинівського обслуговування. Ми обслуговуємо село Козятин, Іванківці і місто Козятин, частину міста.

— А листоноші роботою задоволені?

— Робота важка, зарплата мала. Зарплатою не задоволені, але працюють. Десь треба працювати. Як не як, у нас оплата своєчасно і відпустка є, і лікарняний можна отримати. Соціальний пакет у нас є.

— А плинність кадрів серед листонош?

— Була, але наразі зупинилися. Зараз всі дільниці заповнені. У зв’язку зі скороченням дільниць минулого року дві листоноші скоротили, було у нас одинадцять, стало дев’ять. Тому листоноші деякі розрахувалися. Але наразі зайняті всі вакансії.

— Сумка листоноші в теперішніх умовах полегшала?

— Сумка сім кілограмів, буває і більше. Не полегшала, я ж кажу, газет значно менше стало, виписувати люди стали менше, але так — товар продають, посилки розносять, дрібні пакети розносять. Носити є що.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up