Скільки коштує поховати людину у Козятині?

Скільки коштує поховати людину у Козятині?
  • Похорони — недешева процедура. Навіть на, здавалося б, недорогі речі: одяг, хрест, катафалк та вінки, можна витратити тисячі гривень. Скільки грошей треба витратити, щоб поховати людину в Козятині?

Ми подивилися ціни на різні послуги в цілодобовій ритуальній службі. Домовина вартує близько тисячі, якщо бути точними, то 970 гривень. Мова не йде про звичайні, не оздоблені труни. Це труна обшита тканиною з вмонтованими ручками. Для порівняння, ціна за труну в ритуальних магазинах Тернополя стартує від 1 100 гривень, а от верхня її межа доходить до 20 000 гривень.

Вінок залежить від ваших уподобань, найдешевший 55 гривень, найдорожчі всі 500. Одяг покійного може нічого не коштувати. Це коли люди солідного віку те вбрання готують собі завчасно. Якщо ж до смерті не готувалися, одяг обійдеться від 300 до 650 і більше гривень. Катафалк – 880, стільки ж автобус. Це за умови, що не доведеться виїжджати за межі міста. Якщо ж потрібно їхати далі, доведеться доплачувати за кожен кілометр.

Яма на могилу коштує справді дорого. За неї треба викласти 1250. Дерев’яний хрест від 225 до 510 гривень, металевий від 230 до 280. Свічки від 2 до 25 гривень. Хустки від 15 до 38 гривень. Хустинки під свічку 2 гривні. Музика – тисяча.

Відео дня

Більшість священиків таксу не встановлюють. Беруть те, що люди дають. І є святі отці, які за ритуал поховання беруть чималі гроші. Про найбільшу суму ми почули від козятинчанина Миколи. Він розповів, що священику, який відспівав його рідну сестру, заплатив 800 гривень. Пані Лідія каже, що за заупокійну молитву заплатила 500 гривень священику і 200 гривень півчій. Крім грошей, родичі покійного дають священнослужителям пакет фруктів чи солодощів. 

Коли порахувати усі витрати – виходить щонайменше 10 тисяч гривень.

Вмирати зараз дуже дорого. Тож робіть все, щоб ваші рідні ще довго жили.

Без довідки місце на цвинтарі не дадуть

Коли родич помирає в лікарні, то немає тяганини з довідкою про причину смерті. Якщо смерть рідного настає вдома, то перш за все потрібно викликати поліцію та швидку, аби засвідчити факт смерті. Після цього необхідно звернутися до поліклініки. Там вам випишуть довідку про причину смерті. З цим документом вже потрібно йти до РАЦСу — за свідоцтвом про смерть, а копію причини смерті віддати в поліцію.

Без свідоцтва про смерть місце на цвинтарі не покажуть і копачі яму копати не будуть.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up