Скільки коштують пологи у Козятині?

Скільки коштують пологи у Козятині?
  • Із 1 квітня 2020 року Національна служба здоров’я платитиме за кожну породіллю 8,5 тисяч гривень.
  • А поки що жінкам доводиться самотужки купувати медикаменти, тощо.
  • Ми поцікавилися у козятинчанок, які народжували у різний проміжок часу, скільки їм обійшлися пологи.

Козятинчанка Олена народжувала майже два роки тому у оновленому пологовому будинку в Центральній районній лікарні. Каже, не розуміє, чому жінки скаржаться на те, що пологи коштують захмарні суми. Бо сама платила не багато.

— Мені тоді пологи обійшлися приблизно у п’ять тисяч гривень, — розповідає жінка. — Це разом із сумкою з речами, яку я збирала. А зараз, тим паче, дають бебі-бокси. Усе, що я тоді купляла за свої кошти, у них вже є.

Зазначимо, що Олена платила за VIP-палату.

Відео дня

Раїса народжувала наприкінці 2019-го — 27 грудня. Пологи їй обійшлися приблизно у дві тисячі гривень. Сюди входять і медикаменти, які треба було купувати за списком. Дитячі речі не брала, бо зараз видають бебі-бокси.

— Страхових пологів зараз наче як немає, — розповідає козятинчанка. — Я питала. Якщо хочеш — 500 гривень палата зі зручностями. Душова, туалет. Там класно, там мікрохвильовки, холодильники. Але в пологовому зараз такий ремонт і такі палати, що там ті VIP-палати й не потрібні. Бебі-бокси шикарні. Мені дали на другий день після пологів. І до бебі-боксів там ще від держави перед пологами гроші даються. Єдине, що я дала ті препарати, які мені сказали брати за списком, крапельниці і це все. У мене все його не використали. Крапельниця залишилася, система, фізрозчин. І вони його не віддали.

Нагадаємо, уже цього року в Україні планують запровадити безкоштовні пологи. Національна служба здоров’я виплачуватиме медичній установі за кожну породіллю 8,5 тисячі гривень. У цю вартість будуть входити такі процедури:

— пологи природним шляхом;

— кесарів розтин;

— необхідні медикаменти;

— палата;

— медична допомога у критичних станах.

Якщо в медичному закладі вимагатимуть з вагітної жінки чи її родини кошти за стандартні пологи, Національна служба здоров’я розриватиме з лікарнею контракт.

Нововведення вступить у дію з 1 квітня цього року.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up