Скільки працюючим пенсіонерам додали до пенсії

Скільки працюючим пенсіонерам додали до пенсії
Розрахунок нової пенсії робили без звернення отримувачів виплат. Разом з цим, працюючі пенсіонери отримають доплати за квітень і травень
  • Доплати. З четвертого червня розпочали виплати перерахованих пенсій працюючим пенсіонерам. Їм додали набутий стаж. І з 90 тисяч мешканців Вінницької області доплати за квітень-травень і збільшення розміру пенсій отримають понад 9 тисяч людей. Підняли не всім, бо є законодавчі особливості

Квітневий перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам роблять у червні. Раніше в Пенсійному фонді пояснювали, що не змогли вчасно здійснити цю процедуру, адже не мали даних про ЄСВ і ПДФО від податкової. Отож, разом з перерахунком пенсій у червні, працюючі пенсіонери отримають доплати за квітень і травень.

Кожен п’ятий продовжує працювати

Перерахунок отримали 23,5 тисячі пенсіонерів, підвищення пенсій відбулося у 9,1 тисячі вінничан. У середньому, розмір щомісячних пенсій у цих людей збільшиться на 162 гривні. Про це на брифінгу у Вінницькій ОДА повідомила начальниця обласного управління Пенсійного фонду Олена Корчака.

— На сьогодні у Вінницькій області проживає більше 90 тисяч пенсіонерів, які продовжують працювати. Тобто, кожний п'ятий пенсіонер у області є працюючим, — розповіла Корчака.

Відео дня

Виплати з 1 червня 2021 року перерахують для громадян, які після призначення пенсій:

— Хочу зазначити, що автоматичний перерахунок проводиться для пенсіонерів, у яких таке право виникло на 1 березня 2021 року. Якщо ж ці 24 місяці минає після 1 березня 2021 року, то до управління ПФУ можна подати заяву про проведення індивідуального перерахунку, — сказала начальниця обласного управління Пенсійного фонду.

Більша зарплата — більша пенсія

Розрахунок нового розміру пенсії роблять без додаткового звернення. Отримувачу виплат донараховують страховий стаж, набутий після виходу на пенсію. А також можуть вказати новий розмір зарплати, якщо вона є вищою, ніж та зарплата, що була під час минулого перерахунку або після призначення пенсії. Тобто, чим більший заробіток — тим більшою буде сума перерахунку.

— Перерахунок по стажу отримали 21,3 тисячі людей. З них 8,4 тисячі людей — отримали підвищення пенсій, в середньому, на 146 грн. Натомість дві тисячі людей були віднесені до категорії, яким було доцільно враховувати не лише стаж, а й зарплату. З них 787 людей отримали підвищення до пенсій, у середньому, на 329 грн, — розповіла керівниця обласного управління Пенсійного фонду Олена Корчака.

 Пенсійний вік зростатиме щороку на один місць — законопроект

У кінці свого виступу начальниця обласного управління Пенсійного фонду Олена Корчака сказала, що пенсіонери, які отримують пенсію за вислугою років, набувають право на перерахунок, коли досягають пенсійного віку. Вийти на пенсію за віком, — і жінки, і чоловіки, — можуть у 60 років.

Однак, у Верховній Раді планують розглянути законопроект № 5566 від 27.05.2021, яким з 1 січня 2023 року будуть підвищувати пенсійний вік для українців на один місяць щороку. Таким чином, з 2035 року українці виходитимуть на пенсію в 61 рік.

Але у жінок буде перевага: за народження однієї дитини знизять віковий поріг виходу на пенсію на 6 місяців. Ця «знижка» буде накопичуватися, залежно від кількості дітей у сім’ї. Але зменшити вік для виходу на пенсію можна не більше, ніж на 3 роки. 

Автори законопроекту — десять нардепів з партії «Слуга Народу». Необхідність ухвалення таких змін пояснюють європейською практикою, оскільки у ЄС на пенсію виходять у 63-65 років і навіть пізніше.

Валерій ЧУДНОВСЬКИЙ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up