Скляні прикраси та модні сукні: у фонді музею Козятина поповнення

Скляні прикраси та модні сукні: у фонді музею Козятина поповнення
  • До фондів Музею історії міста Козятин поступили від мешканки Козятина Антоніни Головненко побутові речі періоду 1950- 1970 -х років.
  • Про це на своїй сторінці у ФБ повідомляє директорка закладу Лілія Макаревич

Відомо, що одна із подарованих речей - це скляна ялинкова прикраса хрущовських часів на прищепці - маленьке жовте курча. Початок 50-х — перші роки правління Хрущова, який вирішив розвивати сільськогосподарську промисловість, тому і ялинка початку 50-х нагадує виставку досягнень сільського господарства- овочі, фрукти, домашні тварини і птахи. Ті іграшки до 1966 р. розписувалися на склофабриках індивідуально і вручну. Пізіше іграшки обливалися фарбою і вже мали не такі виразні і чіткі форми.
— Іншу річ згадають люди старшого покоління- крімпленова жіноча сукня 1970-х років, писк моди тих часів, періоду СРСР. Радянські люди і не здогадувались , що у Європі ця цупка тканина, що не мнялася , використовувалась для оббивки меблів , а коли перетворювалася у сукню, то страшенно парила у теплу погоду , в холодну не гріла. Та модниці, вдягнувши плаття із крімплену, надзвичайно пишалися імпортними обновами, хоча і не комфортно почувалися у цьому тканевому панцирі. Можливо, ще у когось збереглися такі речі, то просимо їх принести до музею, — пише Лілія Павлівна

Нагадаємо:

Відео дня

Норвежець Томмі Таншдтад шукає родичів з Козятина
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up