Слободянюк і футбол

Слободянюк і футбол

«Дивлюсь я на небо, тай думку гадаю», - писав класик. А що думали ті, кому в голову прийшло поставити Віктора Слободянюка головою Козятинської  районної федерації футболу?

Саме так — кожен Іван мав свій план. От і став новий голова до справи в 2016 році. Сидячи в кабінеті, малював золоті гори, обіцяв молочні ріки та закликав до плідної праці. Громада, засукавши рукава, кинулась до праці. Та не так сталось, як гадалось.  Дуже багато потрібно було зробити в цілому для дитячого футболу, дорослого та …

Слободянюк співпрацював тільки з тими, хто йому був потрібен, або, хто стоять перед ним по стійці струнко. Не радячись з виконкомом, легко виділив близько двадцяти тисяч гривень команді «Моноліт» на поїздку до Дніпропетровської області, підстава - Геннадій Васильович Ткачук (начальник поліції ) сказав, що хлопці хочуть пограти у футбол. Спрацював принцип «я так хочу».

Ще одним напрямком розвитку футболу є участь жіночої команди «Колос» в Чемпіонаті України. Важко його назвати чемпіонатом, так як команда грає всього 4-6 ігор в сезоні. Але для тих, хто не сильно вникає в суть, все одно: йти чи стрибати. Але з впертою послідовністю вибиваються бюджетні кошти для жіночої команди (хоча команда належить так званій Махнівській громаді). Ні, нехай дівчата грали б у футбол, це добра справа, та от питання: хто ж все-таки грає? А грають дівчата з Тульчина, Вінниці та інших міст України. От і постає питання, що ми робимо за бюджетні кошти налогоплатників?

Відео дня

Це те, що робиться. А що ні?

Ну, по-перше, жіночий футбол району. Маємо команду «майстрів» в Чемпіонаті, але чомусь немає статусу майстрів. Чому? Дуже цікаве питання. При команді, напевне, повинна бути якась інфраструктура. Це вікові групи підготовки, першості району, де юні спортсменки вдосконалювали б свою майстерність, районні турніри та інше. Та всього цього і близько немає, а чому? Видимість праці лиш є там, де тичуть легкі гроші.

Далі — дорослий футбол в повній своїй красі, до уваги не беремо «Моноліт», АВК, це змагання, які організовує і проводить обласна федерація, а що ж районна? Та нічого. Говорили, Микола Бабур нічого не робив (попередник В. Слободянюка). А нинішній голова не сильно то й дується, щоб перевершити свого попередника, хоча команди в районі є. Деякі із них вже який сезон грають в чемпіонатах інших районів (в Калинівському, в  Ружинському, в Бердичівському), і немає ніяких зрушень. Не проводиться і кубок району.

За дитячий футбол і говорити немає що. Так він все-таки існує, бо діти в районі є, частково його організовує відділ освіти Козятинської РДА, частково фанати футболу. А що ж федерація на чолі з В. Слободянюком? Тут тільки нуль. Правда, були потуги зрушити з місця цей камінь. Навіть зібрали районну команду дітей з сіл Широка Гребля, Йосипівка, Махаринці, Глухівці, Махнівка, Перемога, Куманівка, Туча та міста Козятин. Заявились в Першості ДЮФЛ України, зіграли два тури і все. Просто  голова федерації В. Слободянюк відмовився від дітей, не дав коштів. Так, футбол в районі є, бо є бажаючі в нього пограти. Федерація також є і голова в гарному кабінеті.

Не байдужий мешканець району

Коментарі завідуючого районним спортом Валерія Швеця на дану публікацію читайте в статті  Проводимо різнопланові змагання, щоб людей забрати на стадіон

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up