Смартфон, ноутбук, планшет: козятинчани розбиралися з кібербезпекою

Смартфон, ноутбук, планшет: козятинчани розбиралися з кібербезпекою

Вчора, 25 травня, активісти молодіжного руху Козятинської територіальної громади – представники навчальних закладів Козятинщини – взяли участь у тренінговому курсі на тему: «Кібербезпека та інформаційна війна». Захід підготували та провели фахівці з кібербезпеки Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат».

Як зауважули на початку тренінгової програми організатори – команда Вінницького молодіжного центру «Квадрат», основним завданням такого курсу є покращення інформаційної та кібернетичної безпеки в умовах гібридної війни, коли інформаційний і кібернетичний простір є одним із її плацдармів,

- Якщо користуєтесь на щодень смартфоном чи комп'ютером, ви повинні знати їхні слабкі місця і навчитись як правильно і безпечно ними користуватись. Приклади інформаційних атак із країн V4 та ЄС дадуть можливість краще зрозуміти інструменти медійних маніпуляцій, - йдеться в повідомленні

Учасники тренінгу розібралися разом із коучем-кіберфутуристом Ярославом Деркаченко у поняттях «національна безпека», «інформаційна безпека» та «кібербезпека», зрозуміли, хто такий хакер та чи можливо його ідентифікувати за зовнішніми ознаками, навчилися на реальних прикладах демаскувати хакерські атаки, захищати інформацію на власних смартфонах, планшетах, ноутбуках, комп’ютерах тощо від кіберзлочинців, дізналися про медійні маніпуляції та безпечне користування телефоном та комп'ютером.

Відео дня

Молодь за допомогою простих і дієвих нюансів зрозуміла, як правильно (читай: надійно захищено) формувати пароль до носіїв інформації та чинити опір майстрам із соціальної інженерії (що і є, власне, хакерами). Козятинчани також отримали кейс корисної інформації з приводу служб підтримки і захисту постраждалих від хакерських атак.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up