На міському кладовищі люди влаштували сміттєзвалище... З благословіння директора

На міському кладовищі люди влаштували  сміттєзвалище... З благословіння директора

Сумлінність. На гарячу лінію газети «RIA-Козятин» звернулися мешканці нашого міста. Вони повідомили, що міське кладовище яке літні люди іноді називають «Киракеши» потопає в смітті

З сміттям на міському цвинтарі дійсно ситуація жахлива. Купи сміття є навіть в середині кладовища. Тільки переважна більшість містян вважають, що більшою виною такого явища є байдужість людей які прибирають за могилками. Пані Ганна з Талимонівки каже: « Для сміття вирили глибоку канаву. В ямі трохи сміття на дні, а перед нею велика купа непотребу яка закриває саму канаву. Вирили яму після того як накидали на купу сміття. Ще хочу сказати, що прощальний підгробник на кладовищі бракує ремонту. Як не як це шана людям які йдуть від нас у світ інший».

П'ятидесятирічна Ала Лисак всім задоволена. Каже: «Було тут гірше — кущі частково вирубали, і автобусну зупинку поставили роки два тому».

Відео дня

Щодо автобусної зупинки дійсно вона є.Тільки від дощу в ній не можна сховатися, адже покрівля має діри.

Едуард Буровський з дружиною Тамарою також вважають, що в засміченості кладовища більше винні люди які обробляючи могилки близьких кидають сміття де попало.

Пан Володимир розповів як за могилками доглядають в сусідній Польщі. Там каже він немає ніяких директорів кладовищ. Опікуються склепами прихожани костелу. Можливо наші заробітчани щось привезуть з польської культури у наший побут. Адже у нас як правило директор цвинтаря армян чи грузин які кладовищем не займаються.

І ми в своєму розслідуванні погоджуємося з думкою наших земляків. Таки є вина мешканців нашого міста і вихідців з Козятина в безладі на кладовищі. Тільки не треба забувати, що байдужих не думаючих людей в нашому суспільстві мізерний відсоток. Якби процес збору сміттям кимось контролювався постійно смітника такого масштабу мабуть не було б. Є питання до самої утилізації сміття. Як можна було спалювати цвинтарні відходи біля живих дерев. Чи в причетних до такого явища людей існує думка якщо кладовище — то може гинути й природа, Це хибна думка. Ходять провідати своїх близьких живі. І їм хочеться дивитися лоно живої природи, а не обгорілі стовбури засохлих дерев.

Дмитро Артемчук

Читайте ще:

Маршрути: як у поминальні дні у Козятині ходитимуть автобуси
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Віталій Ільчук

    Дійсно, не люди винні,а служби комунальні.Кладовище міське.!
  • Tetyana Volosenko

    Понад 20 років постійно ходимо на кладовище, доглядаємо за могилами рідних, які тут з миром спочивають. Слід зазначити, що за останні роки тут стало більше порядку, чисто та т. ін. Дійсно, доцільно було б встановити  великі сміттєві контейнери. Площа кладовища велика, тобто: потрібно декілька контейнерів. Хто буде проводити оплату за цю послугу? Чи має можливість міська влада виділити кошти на проведення цих розрахунків? Можливо, дати об'яви по радіо, в газеті, що у зв'язку з  підготовкою до Поминальних днів, будуть встановлені контейнери для сміття, щоб люди ними користувалися, а не викидали сміття не в установленому місті. А після свят будуть введені штрафні санкції на тих, хто порушує вимоги. Контроль покласти на працівників кладовища, подібних до народних  спостерігачів за порядком. Ніщо так не привчає до порядку, як оплата штрафу.
  • Віктор Козинський

    А люди куда мають викидати сміття? Додому нести? Комунальні підприємства мають вивозити!
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up