Софія Казмірчук — «срібна» призерка міжнародного фестивалю

Софія Казмірчук — «срібна» призерка міжнародного фестивалю
  • Накрикінці жовтня у місті Вінниці проходив VI Міжнародний фестиваль-конкурс інструментального, вокального, хореографічного, театрального, циркового мистецтв та театрів мод «Фантастичні мрії». Через епідемію коронавірусу вперше талановита молодь з різних куточків України змагалася дистанційно. Кращих журі визначало у семи номінаціях та восьми вікових категоріях.
  • Учениця Махнівської дитячої музичної школи Софія Казмірчук здобула друге місце на міжнародному фестивалі.

Як повідомляє газета «Вісник Козятинщини», Софія Казмірчук виступала у номінації музично-творчий проєкт «Юного теоретика», старшій групі. Зі слів викладача Махнівської ДМШ Ольги Завальної, яка готувала талановиту школярку до конкурсу, згідно умов було необхідно за 5-8 хвилин розповісти про видатну людину в музичному світі, інструмент, музичний текст, різноманітні документи, які мають відношення до творчого процесу, тощо. Софія на розсуд журі представила творчий проєкт про інструмент, який впродовж багатьох століть називали королем музичних інструментів – орган. Цікава, змістовна розповідь та артистична подача матеріалу вразили журі, серед якого, зокрема, були провідні викладачі вищих спеціальних навчальних закладів, яке відзначило школярку Дипломом лауреата 2 ступеню.

Дівчина навчається одразу у трьох відділеннях – фортепіанному, вокальному та хореографічному, останнє з яких торік закінчила і мріє саме з хореографією пов’язати свою майбутню професію.

Відео дня

До того, ж у ваданні дадоють, що особливою гордістю мистецького навчального закладу є і старший брат Софійки Іван Казмірчук, який свого часу закінчив тут два відділення: хореографічне та духових інстументів. Навчаючись у школі, талановитий юнак був постійним учасником різноманітних районних заходів, вражаючи глядачів віртуозною грою на саксофоні, виступаючи у складі хореографічного колективу "Водограй".

Наразі юнак є курсантом четвертого курсу інституту морально-психологічного забезпечення Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів), командиром навчальної групи. За наслідками екзаменаційних сесій 2019-2020 навчального року, за особливі успіхи в навчанні і науковій діяльності та зразкову військову дисципліну йому на 2020-2021 навчальний рік призначено стипендію Верховної Ради. Відповідний сертифікат юнаку урочисто вручено 14 жовтня – у День Захисника України, особисто головою українського парламенту Дмитром Разумковим. Урочистості проходили у столиці, на ганку перед Верховною Радою. В цілому стипедіатами стали 54 кращі курсанти та слухачі вищих військових навчальних закладів України.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up