Сьогодні – апостола Луки. Які молитви треба читати святому праотцю?

Сьогодні – апостола Луки. Які молитви треба читати святому праотцю?

В цей день, 31 жовтня, в православній церкві вшановують пам’ять апостола Луки.
 

Луку вважали наставником всіх живописців. Крім того, йому також молилися і про зцілення від різних недуг. Також він відомий як один з 70 апостолів і сподвижник апостола Павла.

Згідно з переказами, Лука був призваний на першу проповідь про Царство небесне, яку при своєму земному житті проводив Ісус. Вже значно пізніше Лука супроводжував Павла в подорожах. Сам Лука прийняв мученицьку смерть на території Фів. Написав за життя Євангелія. Крім того, саме Лука є першим іконописцем. Його роботою стала ікона Богоматері. Луку вважали покровителем усіх живописців.

31 жовтня намагалися обов'язково з'їсти хоча б трохи цибулі, щоб зберегти здоров'я на весь наступний рік. Також було прийнято влаштовувати цибульні базари, хоча сама по собі торгівля цибулею не була прибутковим заняттям.

Відео дня

Вранці вирушали в церкву для того, щоб помолитися Луці про благополуччя в родині. За допомогою до святого також зверталися і городники.
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету. Від читача 09:28 Пожежний схематоз 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled 12:09 Козятинський ЦНАП отримав комплект сучасної портативної техніки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up