Сьогодні — Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні — Міжнародний день солідарності молоді

Це свято з'явилося в міжнародному календарі в 1957 році для звернення уваги ЗМІ та державних органів влади до проблем молодого покоління

За ініціативою Всесвітньої федерації демократичної молоді 24 квітня відзначається Міжнародний день солідарності молоді. Це свято з'явилося в міжнародному календарі в 1957 році для звернення уваги ЗМІ та державних органів влади до проблем молодого покоління.

Сьогодні заходи, присвячені цій події, об'єднують різні громадські молодіжні організації, профільні міністерства, муніципалітети та просто активних молодих людей, які прагнуть жити в здоровому і свідомому суспільстві.

Цей день націлений на створення сприятливих умов для самореалізації молодого покоління. Це стосується як матеріальної, так і духовної сторони життя молоді. Крім того, в рамках проведення заходів на честь цього свята зазвичай згадують про необхідність дотримуватися прав молоді, сприяти поліпшенню якості життя молодих сімей, створювати спеціальні програми для підвищення житлових умов молоді та її професійного становлення. Саме на молоде покоління завжди покладаються найбільші надії щодо розвитку технічного та інтелектуального потенціалу.

Відео дня

Молоді люди сьогодні складають 18% населення світу. Близько 85% молоді планети припадає на країни, що розвиваються. Можна сказати, що молодь являє собою особливу вікову та соціальну групу, яка завжди по-своєму сприймала культурні цінності. Це в різні часи призводило до появи молодіжного сленгу і великої кількості різних субкультур. Особливо це актуально в наші дні.

Чи легко бути молодим, завжди залежало не тільки від держави, але й від ступеня згуртованості молоді у вирішенні своїх проблем. В ході сучасної історії виявлена одна з головних проблем громадськості: слабку культуру взаємодії між органами влади, політичними та громадськими організаціями, творчими колективами, засобами масової інформації, комерційними структурами, рядовими громадянами. І як наслідок — відсутність поля суспільної взаємодії, низький рівень громадянської консолідації навколо соціально значущих проблем, слабка громадянська активність молодих жителів країни, неможливість суспільно-активного дозвілля і багато інші проблеми.

"Разом ми — сила" — це програма молоді. Головне тут — заклик молодих людей до громадянської активності та солідарності у вирішенні існуючих проблем. Знання про права молоді та пропаганда здорового способу життя, інформованість молоді про працевлаштування та навчання.

Зарубіжні країни стають ближче з кожним роком, і 24 квітня - у Міжнародний день солідарності молоді - саме час згадати про це. І для цього зовсім не обов'язково вирушати в далекі поїздки.

В даний час, однією з основних проблем громадськості є слабкість культури взаємодії між владою, творчими колективами, громадськими, політичними організаціями, ЗМІ, комерційними структурами та громадянами. Це призводить до відсутності поля суспільної взаємодії. Крім того, наслідком цього стають не надто сильна громадянська активність молодих жителів держави. Сучасні молоді люди в усьому світі повинні мати знання про свої права, повинні прагнути вести здоровий спосіб життя, отримувати достатню кількість інформації про працевлаштування та навчання.

Свято "Міжнародний день солідарності молоді" сприяє зближенню молоді з різних країн. На жаль, в даний час безліч проблем сучасної молоді залишаються невирішеними. Майбутнє нового покоління залишається неясним і піднімає безліч питань.

Молодь нашої країни не є виключенням і також стикається з великою кількістю проблем: освіта, соціальна захищеність, наркотики, куріння і алкоголізм, СНІД і т.д.

Ці проблеми неможливо вирішити, не вирішуючи проблеми сучасного суспільства. Однак тут є і зворотній зв'язок, адже і проблеми суспільства неможливо вирішити без активної участі молоді. Це свято дуже важливий, тому що може допомогти привернути увагу громадськості, уряду та ЗМІ до молодіжних проблем. Суспільству необхідно показати, в якому стані перебуває сучасна молодь. Причиною невирішеності багатьох проблем є їх постійне свідоме замовчування. Виходить так, що влада про молодь згадують не так вже й часто.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up