Сьогодні – мученика Яреми: цікава історія про вірного друга. Прикмети

Сьогодні – мученика Яреми: цікава історія про вірного друга. Прикмети
  • За народними повір’ями, 26 січня працювати не варто, треба лежати у ліжку.
  • Чому коти цього дня – особливі, читайте далі.

 

Відзначають 26 січня день Яреми – християнського мученика, що загинув за свою віру на початку IV століття в місті Сингидон.

Відзначають 26 січня день Яреми – християнського мученика, що загинув за свою віру на початку IV століття в місті Сингидон. Довгий час Ярема перебував у в’язниці, і єдиним хто поділяв його укладення, став вуличний кіт. Випадково забредший в міську в’язницю, він став не тільки співкамерником Яреми, але і його вірним другом. У цей день особливі почесті віддаються котам і кішкам, а також практикується домашня магія.

Яремен день – час побутового чаклунства. Вуличний кіт, що розділив висновок мученика Єрміли був посланий йому вищими силами. Часто люди відганяють від себе бродячих тварин, не помічаючи, що вони приходять в життя з якимось посланням, з особливою, божественною місією. Тварини ніколи не вриваються в життя людей без причини, особливо кішки. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Народні прикмети на 26 січня

Хто лежить на печі 26 січня - хворіти не буде.

Хто на вулицю вийде - лихоманку зустріне

Якщо на Ярему вб'єш кішку, то матимеш сім нещасть

Навколо Місяця 26 січня видно коло - буде заметіль

Ліс шумить - чекай тепла

У лісі 26 січня тріщать дерева - скоро вдарять сильні і довгі морози

Собака спить біля будки - чекай відлиги. Якщо дрімає, згорнувшись у клубок - холоди протримаються ще довго.

Сильна тяга в печі 26 січня - чекай похолодання.

Слабка - буде відлига

Якщо під вікном щебече синиця - прикмета до того, що варто чекати ранньої весни  

Ольга БОБРУСЬ
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up