Сьогодні, 20 травня, інавгурація Володимира Зеленського. Відео

Сьогодні, 20 травня, інавгурація Володимира Зеленського. Відео

Інавгурація Володимира Зеленського проходить сьогодні, 20 травня у Верховній Раді України. Церемонія розпочалася о 10:00.

Інавгурація. Як все було від РБК Україна

10:59 Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, новина про розпуск парламенту присутні під ВР зустріли оваціями.

10:58 Близько Маріїнського палацу його присягнули на вірність глава Міноборони Степан Полторак, глава МВС Арсен Аваков, голова Генштабу Віктор Муженко, командувач Сухопутних військ Попко, командувач повітряних сил Дроздов, командувач військово-морських сил, десантно-штурмових військ Забродський, сил спеціальних операцій Луньов, глава СБУ Василь Грицак, голова погранічниой служби Цигикал, глава Нацполіціі Князєв, глава ГСЧС Чечоткін, командувач Нацгвардії Балан.

Відео дня

10:51 Зеленський залишив будівлю Ради і попрямував в Маріїнський палац. Його вітають присутні під парламентом люди. Вони скандують "Зеленський" і "молодець".

10:48 "Дякую всім, хто брав участь в нашому урочистому засіданні. Було весело", - сказав Парубій.

10:45 Зеленський заявив, що розпускає Раду.

10:44 Зеленський зажадав у Ради прийняти закони про зняття депутатської недоторканності, про незаконне збагачення, про виборчий кодекс. Також він зажадав у Ради звільнити главу СБУ, ГПУ і міністра оборони.

10:43 "Я хочу, щоб в ваших кабінетах не було моїх портретів. Тому що президент - не ікона, не ідол. Президент - це не портрет. Повісьте туди фотографії своїх дітей і перед кожним рішенням дивіться їм в очі", - сказав Зеленський.

10:38 Під час промови Зеленського, коли він кілька разів перейшов на російську мову, із залу Олег Ляшко крикнув, що "всі розуміють українську мову".

"А ви продовжуєте ділити людей", - відповів йому Зеленський.

10:34 Зеленський заявив, що перше завдання - це припинення вогню на Донбасі. За його словами, він готовий для цього на все.

"Я без вагань готовий втратити свою посаду, аби був мир. Не гаючи наші території".

"Не ми почали цю війну, але нам цю війну закінчувати", - додав він.

Після цих слів Зеленський на пару секунд перейшов на російську мову.

 

10:31 "Після перемоги на виборах мій шестирічний син сказав: "тату, я по телевізору чув, що Зеленський президент, тепер я теж президент?" Тепер я зрозумів, що це істина – кожен з нас президент. Не 73%, які за мене голосували, а всі 100%. Це наша спільна перемога, за яку ми несемо спільну відповідальність. Кожен з нас поклав руку на Конституцію і присягнув на вірність Україні", - сказав Зеленський.

"У нас є спільний біль. Кожен з нас загинув на Донбасі. Ми втрачаємо кожного з нас і кожен з нас переселенець. І кожен з нас заробітчанин. Але ми все це подолаємо. Бо кожен з нас українець", - добавил он.

10:24 Зеленському вручили посвідчення, знак президента України, гербову печатку і булаву.

10:19 Володимир Зеленський зачитав присягу президента. Після цього він вперше зайняв місце президента у Верховній Раді, а також підписав текст присяги.

10:18 Тепер глава КСУ приводить до присяги новообраного президента.

10:15 Глава ЦВК Тетяна Сліпачук оголошує резудльтати виборів, за результатами яких Зеленський був обраний президентом.

10:10 На інавгурацію прибули також іноземні делегації, зокрема президенти Литви, Латвії, Естонії, Грузії, спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, представник Вселенського партіарха.

10:01 Зеленський зайшов в Раду. Тим часом Парубій почав урочисте засідання.

На церемонії присутні також колишні президенти України - Кравчук, Кучма, Ющенко і Порошенко, нардепи, глава КСУ, генпрокурор, міністри.

09:58 Володимир Зеленський пішки прийшов до ВР, обійшовши Маріїнський парк і зробивши зупинку на оглядовому майданчику. Його поява викликала ажіотаж у його прихильників, найчастіше Зеленському кричали "не підвели!".

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Елена. Демидова.

    помогай Вам Господь
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up