Сьогодні, 3 листопада: День ракетних військ та артилерії, а також День чоловіків

Сьогодні, 3 листопада: День ракетних військ та артилерії, а також День чоловіків

Також 3 листопада святкують День інженерних військ України.  

День ракетних військ і артилерії України – це професійне свято, яке відзначається з 1997 року. Це не єдине торжество в Україні, яке стосується нашої армії, але це не зменшує його важливість. І в День ракетних військ і артилерії – це привід не тільки привітати всіх працівників цієї сфери, але і дізнатися історію та традиції свята.

День ракетних військ і артилерії 2017: історія свята

Як ми вже говорили, День ракетних військ і артилерії з'явився ще в 1997 році. Це сталося завдяки ініціативі, яку підтримав другий президент України Леонід Кучма. Він підписав 31 жовтня Указ № 1215/97 «Про День ракетних військ і артилерії», який з цього дня щорічно відзначається в нашій країні 3 листопада.

Відео дня

Потрібно сказати, що День ракетних військ і артилерії відзначався ще задовго до цього в СРСР. Свято заснували ще у 1964 році. Але після розвалу СРСР таке торжество залишилося тільки в Росії. В Україні ж День ракетних військ і артилерії з'явився трохи пізніше. Але з 1991 по 1997 роки він не відзначався.

Саме існування такого свята, як День ракетних військ і артилерії України показує, наскільки люди цієї професії важливі в нашій країні. До речі, дата свята вибрана абсолютно не випадково. Саме 3 листопада 1943 року в ході Київської наступальної операції артилерія 38-ї загальновійськової і 3-ї танкової армій Радянської Армії відіграла вирішальну роль у прориві глибоко ешелонованої оборони німецько-фашистських загарбників у межиріччі Ірпеня і Дніпра, чим забезпечила умови для звільнення 6 листопада міста Києва.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
15:01 У парку буде на один дитячий майданчик більше 14:04 Ще трохи подощить та посніжить, але вихідні обіцяють бути теплими 13:21 Виїжджали на пожежі після прильотів: у Козятині нагороджували «залізних» вогнеборців photo_camera 12:00 У Білопіллі горів житловий будинок Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 11:06 Посеред березня Козятин припорошило снігом. Фото дня photo_camera 10:20 Ліжка, матраци, подушки: у Козятині переселенці отримали повністю облаштоване спальне місце 10:12 Під Немиринським лісом трава горить, аж у Сестринівці димно 09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» play_circle_filled 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up