Сьогодні Католицьке Різдво : повір'я і прикмети

Сьогодні Католицьке Різдво : повір'я і прикмети

Цікаві повір'я та прикмети в цей день

Повір'я

У католиків Різдво важливіше, ніж Новий рік. Тому наша прикмета, що як Новий рік зустрінеш, так його і проведеш, у них відноситься саме до Різдва. А рівно опівночі, коли б'є годинник вночі в Різдво, є цікавий звичай відкривати вікна. Так люди впускають в дім Різдво, а з ним і удачу і благополуччя.

За повір'ям різдвяні свічки на столі захищають від сил темряви і від холоду, а вінок, ялинка та інші вічнозелені атрибути зберігають оселю від нечисті.

За святковий стіл не сідають в старій одежі, щоб не накликати на себе нещастя на наступний рік. Таке ж покарання чекає і тих, хто надягне чорне.

Відео дня

Щоб ніхто не оглух і не осліп, не можна займатися рукоділлям всі святкові дні. А мисливець, якщо вирішить піти на полювання в ліс, замерзне, чи стане сам здобиччю.

Прикмети 

Стежать на католицьке Різдво і за погодою. Заметіль у переддень Різдва – до ранньої листви. Якщо Різдво тепле – весна буде холодна. Сильні холоди на Різдво – до багатого врожаю. Сніг на Різдво – рік буде вдалим.

В Україні були свої прикмети для цього дня:

  • Якщо ранок видався похмурим, то весна буде ранньою.
  • Якщо вітер в цей день кілька разів змінює напрямок, то врожай у наступному році буде славним.
  • Якщо весь день сонце світить, то на Святки (6-19 січня) погода також буде ясною.
  • Якщо ялівець почав гнутися - буде заметіль.
  • Якщо горобці почали тягати в свої гнізда пух - будуть люті морози.
  • Якщо домашні тварини в стійло ховаються, то незабаром піде сильний сніг.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд 15:14 Вибираємо кросівки для щоденного носіння: на що треба зважати (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up