Добре там, де нас нема

Добре там, де нас нема

Молодіжна колонка

Історія кожної країни складається з мільйонів історій її громадян.

На сьогодні, мабуть, кожна українська родина мала практику роботи за кордоном, або на шляху оформлення документів, чи принаймні думала про це.
Робота за кордоном
Сьогодні ми бачимо рекламу: "робота за кордоном". Що це?
Трудова міграція ХХІ століття, або простіше кажучи, "заробітчанство" як вимушений крок, чи яма, в яку нас штовхають? Хтось переживає за наш добробут, чи вкотре хоче на нас нажитись? Зрозуміло, що бізнес це непоганий. З першого погляду "заробітки" вирішують всі проблеми. Поїхав – привіз грошей, гарну машину або одяг чи інші речі. Життя вдалося?

Відео дня

Кордон розділяє
Усе більше із-за кордону поганих новин про українців. У Греції наших посадили за незаконне перевезення мігрантів. У Польщі просто б’ють, або вбивають. У більшості випадків забирають документи та змушують працювати на їхніх умовах. Якщо ми не можемо реалізувати себе вдома, то за кого нас будуть сприймати за кордоном? Лише за рабів.

Не варто забувати, що там теж є люди, чиї робочі місця ми забираємо. Тому нас там не чекають. А що вже говорити про внутрішній соціальний конфлікт. Розлучення через недовіру та зраду. Невиконання батьками своїх обов’язків.

Державі на руку
Уряд порахував, що найбільша кількість іноземних інвестицій у валюті надходить від заробітчан. Прекрасно вони "латають" дірки в бюджеті. Держава дбає про надходження в казну, штучно розштовхуючи міграційну хвилю. Нас спонукають "подивитись на світ" аби не дивитись, що робиться в країні. Проте кожний сам вирішує чи він цікавий турист, чи трудовий мігрант. До того ж, потік іноземних туристів в Україну також набирає обертів.

Щоб залишитися в Україні
То навіщо їхати за грішми в Європу, якщо їх можуть доставити прямо до вас додому. Головне, до цього приготуватися. Зелений туризм, культурний туризм, венчурний бізнес, біотехнології та інвестиції в агросектор. Сьогодні у світі глобальних можливостей можливо все. Але все починається з тебе. І тоді наші діти не будуть сиротами, а навпаки заможними, повноцінними господарями своєї землі. Господарями своєї країни, яку будуть любити і поважати, а не стояти в черзі за візою, біометрикою, чи картою поляка. Проте починати зміни потрібно сьогодні і з себе. Виховувати в собі культуру, любов до своєї землі, саморозвиток, а потім передати їх дітям. Це речі достойні великого народу – великої нації.

Олександр МИРНИЙ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up