Сьогодні Вінниці — 655!

Сьогодні Вінниці — 655!

8 вересня 2018 року, Вінниця відзначає свій 655 День народження. 
 

Відзначати свято вінничани починають на майдані Незалежності. Святкові заходи також проходять на багатьох локація: на площі Європейській, на Майдані Небесної сотні, по вулиці Соборній, на Площі Стуса та в Центральному міському парку та ін. 
Святкування розпочнеться у 14 годині. 

 

Майдан Незалежності 

Святкування у центрі міста розпочнеться о 14:00. Тут вінничани зможуть поринути у класику, адже під відкритим небом звучатиме фестиваль симфонічних оркестрів із різних міст – Вінниці, Чернівців та Хмельницького. Крім того, об’ємні фігури квітів та роботи вінницьких митців стануть у нагоді любителям селфі та просто гарних фото. Буде предсталена історична виставка присвячена історії герба Вінниці, а поряд інсталяція триметрового герба у вишитому вигляді. Цікаво і красиво. 

Відео дня

 

Вулиця Соборна 

Цього року це основна локація Дня міста. Тут битимуться лицарі та проводитимуться різноманітні майстер-класи. Також з нагоди 60-ї річниця партнерства між Вінницею і польским містом Кельце тут виступатимуть музичні колективи із за кордону. Біля Музею моделей транспорту буде справжній весільний фестиваль: виставки автомобілів, модний показ у сукнях від місцевих салонів та ательє, поради з візажу, декорацій та організації весілля. Власне, підготовка до найкращого свята у житті від А до Я не лише в теорії, але й на практиці. Але найцікавішим стане церемонія реєстрації шлюбу, у якій зможуть взяти участь навіть ті пари, які приймуть рішення одружитися саме в цей день. 

 

Площа Ліверпуль

Цей майданчик буде повінстю присвячений дитячим розвагам. У рамках проекту «Вінниця – місто щасливих дітей» тут розмістять батути, проводитимуть конкурси та майстер-класи. Продовжать цю зону аж до 20-го будинку вулиці Соборної. 

Площа Європейська

Фестиваль «Вінничани мають таланти» має родинний формат, тому всі творчі та мистецькі сім’ї Вінниці можна буде побачити саме тут. 

 

Центральний парк ім. Горького 

Парк стане великою локацією з кількома різними тематичними напрямами. Традиційно біля фонтану пройде Vinnytsia Food Fest, проте трохи і в іншому форматі. Цього разу вінничани зможуть познайомитися із різними кухнями світу: грузинською, єврейською, румунська та іншими.  

Вперше до Вінниці з'їдуться майже всі райони області. «Свято врожаю» зібрало вже 23 райони, які покажуть усе чим багаті. Кожен район привезе все те, що притаманно саме йому. Автентичне, традиційне мистецтво буде представлена на вулиці Хлібній та на площі біля Літнього театру.  Перед фонтаном «Мушля» створять іменинну зону, де розташують великий святковий торт. 

 

Стадіон на центральному парку 

Спортивні заходи на День міста теж передбачені. На вінничан чекає «Великий бокс» за участю боксерів із України, Польщі, Грузії та Угорщини. Змагання розпочнуться на стадіоні о 14:30. 

 

Площа Стуса 

Найбільше вінничан чекають на святковий концерт біля книжки. Цього року до Вінниці завітають гурти KOZAK SYSTEM, Melovin, а також Наталя Могилевська. Крім того, організатори інтригують сюрпризом, про який вінничан дізнаються безпосередньо на заході. 


 

День міста 2018 буде сповнений як старими, так і новими традиціями. Одна з новинок – це створення великої книги побажань, де кожен вінничан зможе записати щире побажання улюбленому місту. Тому організатори запрошують вінничан та гостей, аби провести ці святкові дні разом. А ще варто нагадати про те, що 6-го версня стартує XII ВІННІЦІЯнський фестиваль комедійного та пародійного кіно, ведучою якого стане Катя Осадча. 
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up