Сьогодні вперше відзначатимуть День Української Державності. Президент про свято

Сьогодні вперше відзначатимуть День Української Державності.  Президент про свято

Президент України Володимир Зеленський під час свого щоденного звернення до українців повідомив, що у четвер, 28 липня, буде відзначатися День Української Державності, в День Хрещення Русі

28 липня - День української державності. Подія була створена 24 серпня 2021 року наказом президента України Володимира Зеленського. Це важлива дата, яка ще раз показує мужність та силу українського народу. Також 28 липня - День хрещення Русі-України.

Зокрема, у одному із своїх щоденних відеозвернень Володимир Зеленський сказав:

"Починається важливий тиждень, коли ми вперше відзначимо День Української Державності 28 липня. У час такої жорстокої війни, на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати".

Відео дня
blockquote>

День Української Державності вперше буде відзначатися в Україні цього року, але повинен стати щорічним державним святом. Недаремно для нього обрали дату Хрещення Русі, щоб ще раз вказати на глибоке коріння нашої державності, давні традиції державотворення. Президент України наголосив:

"День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру. Зараз у багатьох подвигах наших воїнів, у мудрості наших людей у боях, навіть просто в розмовах звичайних українців про те, що відбувається, ми можемо побачити, ми можемо почути і зрозуміти приклади таких же характерів, але сотні років тому. Можемо побачити приклади такої ж хоробрості, такого ж ставлення до життя, і, найголовніше, – ставлення до України й до ворога. Лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати нас. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття. Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності"

Читайте також:

Рідкісні зображення та орнаменти: козятинському музею подарували рукодільний рушник-шедевр

На Вінниччині зібрали перший мільйон тонн зерна

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up