Соціальний захист населення - пріоритетне завдання міської влади (Пресслужба Олександра Пузира)

Соціальний захист населення - пріоритетне завдання міської влади (Пресслужба Олександра Пузира)

Одним з пріоритетних напрямків діяльності міської ради був і є соціальний захист населення, над яким серед декількох структурних підрозділів міської ради безпосередньо працювало управління соціальної політики, що складається із 6 відділів, кожен з яких діє за своїми напрямками діяльності.

На лікування важкохворих козятинчан - близько 3 млн грн. Протягом 2016 – І півріччя 2020 років за наданням матеріальної допомоги на потреби комплексного, багатовартісного лікування та медичних засобів для забезпечення життєдіяльності звернулось – 737 громадян міста. Котрим з міського бюджету було виділено близько 3 млн грн.

Майже 5 млн грн – на матеріальну допомогу городянам

З депутатського фонду міської ради протягом 2016 – І півріччя 2020 років було надано матеріальну допомогу 1356 жителям міста на суму майже 1 млн 500 тис. грн.

З фонду міського голови надано матеріальну допомогу більше як 3000 громадянам на суму 2 млн 400 тис. грн. Близько 218 млн грн нараховано на фінансування пільг містянам

Відео дня

Станом на 1 липня 2020 року в Єдиному державному реєстрі пільговиків зареєстровано 5701 житель, яким було нараховано лише в І півріччі 2020 року пільг на суму 3 млн 200 тис. грн.

За звітний період було проведено 31 333 нарахувань субсидій на житлово-комунальні послуги на суму майже 197 млн грн.

За 2016 – 2019 роки та І півріччя 2020 року загальна сума сягає близько 218 млн грн.

300 тис. грн - на палати для реабілітації воїнів АТО та учасників бойових дій

У грудні 2017 року в лікарні відновного лікування (нині міська лікарня) відбулося відкриття двох капітально відремонтованих палат для учасників АТО. Отож, в наших демобілізованих захисників з’явилася можливість отримувати не лише якісне лікування (а це – і медикаментозна терапія, і класне фізіотерапевтичне лікування, і допомога медичного психолога), а ще і лікуватись в комфортних безбар’єрних умовах.

На ремонт палат для АТОвців витратили близько трьохсот тисяч гривень. Сума для лікарні – непосильна. Однак беззаперечна фінансова підтримка міської влади надала змогу створити належні умови для реабілітації військовослужбовців.

Спеціалізовані палати багаті на простір, мають нові меблі, сучасні телевізори, встановлено спеціальні ліжка з ортопедичними матрацами, створено комфортні умови, які необхідні для процесу реабілітації бійців. Крім того, наявні окремі санвузли, які обладнанні оснащенням, враховуючи можливі проблеми при пересуванні.

Козятинська міська рада визначає одним із нагальних питань соціального та економічного розвитку міста – забезпечення належного медичного обслуговування козятинчан.

Майже 1 млн 400 тис. гривень - для бійців АТО та їхніх сімей

Протягом 2016 - І півріччя 2020 років на виконання завдань міської програми «Про підтримку учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та сімей загиблих учасників антитерористичної операції, які потребують соціального захисту на 2016-2020 роки» було виділено майже 1 млн 400 тисяч грн.

Близько 90 тис. грн було надано грошової допомоги родинам загиблих та померлих учасників АТО на облаштування монументів героям.

З метою патріотичного виховання, загального розвитку підростаючого покоління, а також особливої уваги щодо соціальної підтримки родинам учасників АТО, для дітей військовослужбовців було організовано цікаві та пізнавальні екскурсії, поїздки на новорічні вистави в м. Київ та м. Вінницю.

Також діти цієї категорії були охоплені оздоровчим відпочинком.

Згідно з базою даних сектору з роботи та соціальної підтримки воїнів АТО та членів їх сімей, на території міста проживають 292 учасники АТО/ООС, дітей захисників налічується 256, з них 106 - отримали посвідчення дитини учасника АТО.

В місті триває безстрокова волонтерська акція «Допомагаючи – перемагаємо». В рамках меморандуму про співпрацю з військово-цивільною адміністрацією міста Авдіївка (Донецька обл.) міська рада сприяє в організації оздоровлення дітей з колишніх окупованих територій.

Турбота про людей поважного віку

У кожної людини в житті настає період поважного віку. Справлятися з проблемами, неможливістю організувати побут і дозвілля літніх людей покликані працівники Козятинського міського територіального центру соціального обслуговування. Бути поруч із громадянами похилого віку, особами з інвалідністю, знати їхні конкретні потреби і всіляко допомагати, зробити життя громадян кращим – саме у цьому вбачає своє гуманне покликання колектив міського терцентру.

Cтаном на 01.01.2020 року працівниками територіального центру взято на облік 2108 громадян похилого віку, інвалідів, хворих (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більш як чотири місяці).

Протягом 2016 – 2020 років в соціальному закладі зроблено наступне:

  • - капітальний ремонт даху будівлі;
  • - проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій горищного приміщення;
  • - замінено вікна на металопластикові;
  • - реконструйована система опалення;
  • - встановлено системи відеоспостереження, пожежної сигналізації та оповіщення при пожежі;
  • - замінено огорожу території;
  • - проведено ремонт фойє, коридору І поверху, актової зали, харчоблоку, перукарні, комп’ютерного класу, кабінету швеї, комори;
  • - придбано столи для їдальні, пральні машини, холодильне обладнання, меблі, телевізори, багатофункціональні ліжка, обігрівачі UFO для відділення стаціонарного догляду, акустичні системи для актової зали;
  • - обладнано комп’ютерний клас;
  • - закуплено велосипеди, спецодяг та взуття для соцпрацівників.

Таким чином, матеріально-технічна база оснащена на належному рівні.

Громадяни поважного віку у закладі мають можливість отримати послуги перукаря, швейної майстерні, скористатися послугами прокату реабілітаційних засобів.

Адаптуватися до сучасних умов життя літнім людям Козятина допомагає спеціально створений для них «Університет третього віку», мета якого – збереження взаємодії з соціальним середовищем людей, що готуються до виходу на пенсію або вже мають статус пенсіонера, залучення їх до активного суспільного життя. 

«Університет третього віку» включає факультети: «Комп’ютерна грамотність», «Школа здоров’я», «Мистецький», творчі гуртки та інше.

З нагоди свят для підопічних та гостей в установі організовуються та проводяться вітальні концерти за участю творчих колективів міста та хору ради ветеранів «Прометей».

Міська влада і зокрема міський голова Олександр Пузир завжди переймаються потребами працівників та підопічних територіального центру.

Засоби індивідуального захисту для членів ДВК та ТВК придбали за кошти міського бюджету

Для членів дільничних виборчих комісій та територіальної виборчої комісії придбано необхідні засоби індивідуального захисту. Козятинська міська влада забезпечила членів ДВК та ТВК під час волевиявлення громадян на виборах 2020-го року засобами індивідуального захисту. На виділені кошти придбано захисні маски, рукавички, антисептики, безконтактні термометри та засоби для дезінфекції поверхонь.

Правоохоронці Козятина готові забезпечити чесні й прозорі вибори 25 жовтня

Відбулася робоча нарада керівників правоохоронних органів та силових відомств Козятина. В нараді взяли участь очільники Козятинського відділення поліції Роман Андрущак, міжрайонного відділу управління СБУ у Вінницькій області Володимир Богданов, начальник Калинівського міжрайонного відділення прокуратури у Вінницькій області Сергій Півнюк, Козятинського районного сектору ГУДС НС України у Вінницькій області Дмитро Світлишин, міський голова Олександр Пузир та його заступник Євген Малащук. Основним і єдиним питанням порядку денного наради було забезпечення громадського порядку на всій території краю під час голосування мешканців міста та Козятинського району на місцевих виборах 25 жовтня.

У день виборів буде залучено правоохоронців та представників громадськості. Учасники наради, керівники відомств запевнили міського голову в тому, що вони та підпорядковані їм підрозділи, як і вся правоохоронна система України, були, є і залишаються поза політикою.

«Ми не втручаємося у виборчий процес. Ми готові до забезпечення публічного порядку та безпеки громадян в Козятині та районі нашої відповідальності. Ми готові забезпечити дотримання законності виборчого процесу в межах визначених відповідним законодавством. Ми готові забезпечити законні, і прозорі вибори міського голови Козятина та депутатів відповідних рад незалежно від їх політичної приналежності», - наголосили учасники наради.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up