Сперечалися, хто гроші на харчування дітей має дати

Сперечалися, хто гроші на харчування дітей має дати

Хоча за законом — районна рада

У вівторок, 14 березня, проходила 10 сесія 7 скликання Козятинської сільської ради. На порядку денному було питання витрат бюджету сільради з залишкових коштів 2016 року. У переліку витрат значились: ремонт дороги, освітлення вулиць, допомога онкохворим та воїнам АТО та, за зверненням керівництва школи № 9, виділення 58 тисяч гривень на  обіди учням 1-4 класів.

Але, як озвучила бухгалтер сільради, коли підрахували витратну частину бюджету, то вона виявилися більшою від залишку 2016 року. Отож на передсесійному бюджетному засіданні вирішили відмовити у виділенні коштів на харчування в школу. Між депутатами зав’язалась дискусія: “Що робити з дітьми?”

Тільки після виступу підприємця Віктора Сагайди, трохи затихли і стали милішими.

Відео дня

— Козятинська сільська рада не гірша від Білопільської, тож кошти для дітей потрібно знайти, — сказав він. — Я даю половину. Вам залишиться тільки знайти решту коштів.

Ми так розуміємо, що з знайти їх можна, якщо недофінансувати інші проекти.

Мабуть, так само подумали депутати. Хоча з великими труднощами, але для школярів гроші знайшли (щоправда, десь зависли 12 тисяч гривень, які раніше були перераховані сільською радою, а до школи не дійшли (!?) і їх потрібно шукати. І знайти ці гроші повинна школа? З цього приводу виникли непорозуміння — кому шукати гроші.

Ми живемо в прекрасній країні, але з дивним законодавством. У нас один закон суперечить іншому закону. До закону ще й пишуться підзаконні акти. Придумують одні, а страждають інші. Вищий за рангом хоче бути хитрішим за меншого чиновника. Як би ми не ставилися до позиції голови сільради, за законом вона права. Тому що районна рада може тільки звернутися до сільської ради з проханням виділити субвенцію з сільського бюджету районному бюджету. Але ніяк не зобов’язати сільську раду виділяти на харчування кошти. Відповідно до статті 89 Бюджетного кодексу України, фінансування харчування дітей в школі здійснюється з районного бюджету.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up