Спершу хотіли ліквідувати, потім передумали: районний терцентр передали Махнівці

Спершу хотіли ліквідувати, потім передумали: районний терцентр передали Махнівці
Приміщення терцентру віддають Козятину, а саму установу передали Махнівці
  • Козятинський районний територіальний центр передали Махнівській громаді.
  • Сільська рада прийняла заклад у комунальну власність на останній сесії, хоча спочатку Хмільницька райрада збиралась ліквідовувати установу.
  • Чим продиктована така зміна?

Після впровадження адмінреформи розподіл майна між новоствореними громадами часом нагадує гру в перекидання м’яча: деякі установи спершу передають одній громаді, потім ліквідовують, а тоді міняють рішення і передають вже іншій. Саме так сталося з районним терцентром.

Ще наприкінці грудня 2020 року ми повідомляли про те, що Хмільник ліквідовує низку наших установ та організацій, які мали статус районних. Серед них був Територіальний центр соціального обслуговування Козятинської районної ради.

Заклад наша райрада ще до своєї реорганізації збиралася передати на місто і навіть прийняла відповідне рішення. Проте Хмільницька районна рада, яка стала правонаступницею ліквідованої Козятинської райради, те рішення скасувала. Ба більше, на третій сесії, яку провели 24 грудня, депутати проголосували за ліквідацію районного терцентру.

Відео дня

За три тижні обранці зібралися на засідання знову і скасували рішення про ліквідацію. А 27 січня, під час п’ятої сесії, вирішили передати районний терцентр Махнівській сільській раді. Установу Махнівка прийняла в комунальну власність на позачерговій сесії, що відбулася минулого тижня.

У Махнівці вже був заклад, подібний до терцентру. Це — медико-соціальне відділення тимчасового перебування, яке відкрили у селі кілька років тому. Воно надає ті самі послуги, що й стаціонар у терцентрі: підопічним надають медичну допомогу і забезпечують харчуванням. Але медико-соціальне відділення було у структурі районного терцентру, тобто не діяло як окрема установа.

Тепер у рамках реформи децентралізації об’єднані громади отримали широкі повноваження. Якщо раніше освітою, медициною та іншими важливими сферами життя села керував район, то відтепер це робитимуть безпосередньо сільські ради. Але для цього спершу треба створити відповідні відділи і зареєструвати різні установи, як от пожежну охорону чи центр соціального обслуговування.

Для Козятина таке — не новинка. Ми ще до реформи мали широкі повноваження, бо були містом обласного значення. Проте для Махнівки, Самгородка і Глухівець це новий досвід.

Тож Махнівка сама попросила віддати їй районний терцентр, щоб не робити ліцензії на своє медико-соціальне відділення тимчасового перебування. Саме цю причину озвучили під час сесії сільради.

Як відомо з тексту рішення Хмільницької районної ради, Махнівці передали права засновника районного терцентру, а також майно. Усе, окрім приміщення самого терцентру, пансіонату геріатричного типу у Вівсяниках і медико-соціального відділення в Самгородку.

Будівлю, де розташовується районний терцентр, мають віддати Козятину. Йдеться про приміщення на Грушевського, 32. А пансіонат у Вівсяниках, медико-соціальне відділення в Самгородку, а також залишки коштів на рахунку районного терцентру передають Самгородоцькій сільській раді.

 

Читайте також:

Що буде з нашою бібліотекою?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (15)
  • Николай Лавренюк

    Своя рубашка ближе к телу
  • Олексій Істомін

    Махнівська сільська рада попросила віддати  терцентр щоб не робити ліцензії ,,,, Насправді терцентр с Махнівка був створений Кузьмінським для свого свата Шкрябія  який незаконно в приміщенні терцентру здійснював  та здійснює прийом хворих за взятки 500 гр за консультацію  З Махнівської амбулаторії його пиньком випхали бо не пройшов курсів та не має категорії Комісія з Області  заборонила йому працювати в державних та комунальних медичних закладах під час перевірки було встановлено що Шкрябій хворим  по завищених цінах продавав БАРИЖНІЧАВ      ліки не вів документації А ще у стаціонарі проживала та харчувалась його вівчарка з якою він там і спав На перевіряючу головного спеціаліста з області цей  аморальний ублюдок  підняв руку Комісія негласно бачачи його поведінку прийшли висновку що у нього шизофренія  Сват Павло Кузьмінський відчячив Шкрябію ще за те що він системно агітував за за нього  на виборах в основному брехав людям про здібності свого свата  Терцентр існував незаконно навіть нар депутат не міг зробити ліцензію Їм не пенсіонери не приміщення не земля не потрібна Їм потрібна ліцензія  щоб провжити родовий бізнес  та здирати з бідних  ще й приймати блатних Кузьмінський !!!
  • Юлія Федотова

    Наскільки я знаю, попередній мер мав передати це приміщення дітям з інвалідністю. Вже й домовленість була.  Але дітей відправили в приміщення без ремонту. І не відомо коли буде. Чому так? Коли батьки приходили і просили це приміщення,сказали що все передається на Хмільник. А тук от таке.🥴
    І терцентрі місця немає, і хорошому приміщенні з закритою територією. До Махнівки претензій немає. Але батьки вже роками просять щось достойне. Але хіба інвалідам місце в центрі Козятина?.
  • Новорічні Ялинки Та Подарунки

    Наскільки я знаю, попередній мер мав передати це приміщення дітям з інвалідністю. Вже й домовленість була.  Але дітей відправили в приміщення без ремонту. І не відомо коли буде. Чому так? Коли батьки приходили і просили це приміщення,сказали що все передається на Хмільник. А тук от таке.🥴
    І терцентрі місця немає, і хорошому приміщенні з закритою територією. До Махнівки претензій немає. Але батьки вже роками просять щось достойне. Але хіба інвалідам місце в центрі Козятина?.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up