Співочий «Зорецвіт» — понад 30 років на сцені

Співочий «Зорецвіт» —  понад 30 років на сцені
Ансамбль «Зорецвіт» виступав у всьому районі, а також за його межами

Культура. Розповідаємо про наші районні аматорські ансамблі, зокрема, про співочий колектив у селі Широка Гребля. Він один з найдавніших в районі, заснований в радянські часи

У жіночому ансамблі «Зорецвіт» всього-на-всього – вісім учасників. Співачки переважно поважного віку. Ольга Гнатюк пам’ятає ще ті далекі 80 роки, коли ансамбль тільки заснувався.

– Склад нашого аматорського колективу з часом змінювався. Одні пішли – інші приходили. Однак, кістяк залишився до цього часу. Я співаю в ансамблі з початку його існування з 1988–1989 років. Є найстарішою, не за віком, а за участю. Ще за радянського часу їздили виступати у Молдову з дружнім візитом, на свято черешні, – розказує Ольга Гнатюк. – Виступали в національних костюмах, співали українські народні пісні. Репертуар не змінювали, він у нас різний. Співаємо як українські народні, так і авторські знані відомі пісні. «Зелене листя – білі каштани» «Степом» - виконуємо, «Ясени» «Сивіють тумани» дуже давня пісня, «Буряки рядочками».

Гастролі «Зорецвіт» мав по всьому нашому району. Виступав колектив не раз в області. На кожне свято готувались з виступами в рідній громаді. Попри важку зайнятість у селі, ніхто не відмовлявся ходити на репетиції. 

Відео дня

– Всі отримували від цього задоволення, ми розуміли, це було від душі, це частинка  нашого життя, і ми раділи, коли виступали для інших. Оплески та усмішки – це найбільше нагорода за всю нашу творчу працю, за весь наш талант. Звісно, ми маємо чимало грамот, подяк, – розповідає пані Ольга. – Ніколи не відмовилися виступати, хто б не запросив. Збиралися на репетиції зазвичай о 17 годині. Раніше в нас був баяніст. Зараз співаємо акапельно. Часто збиралися на родинні свята, робили концерт для працівників Юзефо–Миколаївського цукрового заводу. Є в селі молодший ансамбль. Ми часто виступаємо разом. Завжди в приміщенні будинку культури зайняті всі місця. Люди дуже  гарно відгукуються. В нас є костюми різного кольору, плахти, блузки. Про вбрання турбуються наші культпрацівники, – додає Ольга Гнатюк.

Під час пандемії коронавірусу ансамбль припинив свої виступи. Голосисті учасниці «Зорецвіту» мріють, щоб карантин чим швидше закінчився і знову можна було б зібратися і поспівати наших українських народних пісень.
 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up