Спортивний- 2020. Про перемоги і проблеми

Спортивний- 2020. Про перемоги і проблеми
  • Підсумки. Рік, що минає, завдав спортсменам нашого краю чимало потрясінь, які торкнулися їхнього тренувального процесу. Левова частка змагань не відбулася через пандемію. Але для одних спортсменів навіть у таких умовах спортивне життя відновилося, а жіночий футбол практично «вмер»

Чим запам’ятався рік Пацюка у спортивному житті, з нами поділилися спортивні тренери. 

У чоловічому футболі у нас ніби все гаразд. 

– Команда «Моноліт», срібний призер минулорічної першості, і в цьому році, хоч і без фінансової підтримки з боку міської влади, є беззаперечним лідером групи Б, – каже тренер Павло Луцюк. –  Експериментальним складом виступали на Всеукраїнському турнірі команд, які зайняли другі місця в своїх чемпіонатах. У рік наступний команда дивиться з оптимізмом.

Перемоги легкоатлетів

Легкоатлети Володимира Галицького, які прославляють Козятинщину в секторах для стрибків та бігових доріжках, на останніх змаганнях року Кубку Вінницької області з легкої атлетики, незважаючи на травми ведучих спортсменів, виступили достойно. Студент педуніверситету Влад Єгоров стрибнув у висоту на 195 сантиметрів. Вдалою виявилась бігова доріжка критого спорткомплексу «Колос» для Хрестини Коломієць. Вона, з результатом 2 хв. 28 сек перемогла в бігу на 800 метрів. В штовханні ядра срібним призером Кубка області стала Марія Шпатківська. Третє місце і бронзову нагороду у бігові на 1500 метрів здобув Вадим Підручний. Наш молодий талант Кирило Луценко, з результатом 190 см був четвертим серед дорослих спортсменів зі стрибків у висоту.

Відео дня

У товариській зустрічі легкоатлетів Бердичева та Козятина І місце в своїй віковій групі посіла Анна Шарун.Також перше місце вибороли Софія Киричишина та Дар’я Переверзова, серед дівчат, і Кирило Луценко, серед хлопців. Олександр Вахнівський, Олексій Лясковець і Юрій Філюк стали срібними призерами. 

Треба поліпшити спортивну базу

– Слід зазначити, що ми виступали без декількох провідних спортсменів, але надіємось, що вони одужають після травм і виступлять на Чемпіонаті України в Сумах 26 січня та в лютому на «Кубку Поділля», – каже тренер Володимир Галицький. – Мова йде про Лізу Чорну та Уляну Лакійчук. 

Разом з тим, тренер наголошує, що треба поліпшити спортивну базу. В Бердичеві і Вінниці є спортивні майданчики для повноцінних тренувань. У нас почали робити доріжку в секторі для стрибків та так її не завершили.

З жіночим футболом - біда

– Не райдужні перспективи в нашому жіночому футболі, – каже колишній головний тренер команди «Колос-Мрія» Микола Бабюк. Колишній, тому що за відсутності фінансування, єдина команда, яка виступала в чемпіонаті України, в другому колі участі не брала. – Гравці Махнівки працевлаштувалися, поповнивши команди вищої та першої ліги. А що робити молодим спортсменам, які тільки були на підході до професійного футболу? Куди вони підуть? – запитує тренер. – Останні дні доживає наша «ДЮСШ Колос». Є тільки одна надія, що в 2023 році жіночий футбол знов з’явиться на Козятинщині. Федерація футболу України прийняла постанову, що чоловічі команди в обов’язковому порядку матимуть представництво жіночого футболу. А поки є тільки надія, що на Козятинщині знайдеться підприємець, як,наприклад, у Ковалівці і підтримає футбол. До речі, козятинські футбольні таланти тепер виступають за «Колос» з Ковалівки, – на завершення своєї розповіді сказав Микола Бабюк.

Досягнення і проблеми інваспорту

В інваспорті є чемпіони України, є й проблеми. Володимир Шульга пишається борцем Олександром Мельником, тенісистом Данеїлом Годлевським. Вони чемпіони України. Непокоїть тренера, що в його підопічних немає спортзалу для повноцінних тренувань, а часті переїзди наносять дітям ще й психологічну травму. 

– Не всі інваспортівці організації «Повір у себе» стануть класними спортсменами. Не всі відчують смак перемог. Але всім дітям, які є в організації, перш за все потрібна реабілітація, – каже Володимир Шульга.

Успішний рік гімнасток

– В художній гімнастиці у нас одні плюси, – каже тренер Лариса Чернишенко. – Підсумки року ми провели в Кам’янець-Подільському на відкритому чемпіонаті Хмельницької області. 

Великі надії подає талановита дівчинка Ніколь Щаблевська, вона виступає в молодшій групі. Відмінну програму показали Віолета Юрченко та Влада Сікорська. Норматив кандидата в майстри спорту виконала Каріна Тупчій, а Вероніка Соколова та Даша Співаченко виступають за програмою КМС. Вони обоє є членами збірної Вінницької області з художньої гімнастики на чемпіонаті України. 

– В цілому минулий рік виявився успішним для всіх наших гімнасток, – підсумувала свою розповідь тренер Лариса Чернишенко

Прославили наше місто в році Пацюка спортсмени клубу кіокушинкай карате ТАКО та КДЮСШ. Виступали вони в кубку Житомира, міста Києва. З чемпіонату України, в якому брали участь троє наших земляків, всі повернулися з нагородами. Лена Данчук та Анна Сас стали срібними призерами, а Олександр Живчик став бронзовим медалістом. На Кубку Княгині Ольги також відзначились козятинчани. Олена Данчук стала чемпіонкою, Іван Сушко та Дар’я Бернатович вибороли срібні нагороди, а Марія Ковальчук стала на тих змаганнях бронзовою призеркою. 

Наймасовішим був Всеукраїнський турнір «LVIV OPEN CUP». Виступали понад 600 учасників з 33 клубів. З тих змагань спортсмени Козятина привезли шість нагород. Чемпіонами стали Тимофій Кацін, Юлія Коваль та Денис Ващевський. Володарями бронзових нагород стали Віталій Ковбасюк, Марія Ковальчук, Єлизавета Циркулова.

Волейболістам, баскетболістам не вдалося виступати на високому рівні через коронавірус. Волейболісти зібралися на турнірі в місті Бар лише для того, щоб вручити бронзові нагороди учасникам чемпіонату України.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up