Справа із ремонтом на Куликівського дійшла до Верховного суду

Справа із ремонтом на Куликівського дійшла до Верховного суду
Вулицю Куликівського після капремонту латали вже двічі. Але до суду подали не через це. Фото з архівів газети
  • Скандал довкола капремонту вулиці Куликівського не вщухає досі.

  • Прокуратура через суд намагається скасувати договори, які Управління житлово-комунального господарства уклало із підрядником на виконання робіт.

  • Розповідаємо, у чому справа

Вулиця Куликівського у Козятині по-справжньому унікальна. І не лише тому, що дорога пережила два ямкових ремонти одразу після капітального. А ще й тому, що ще ніколи в історії міста через жодну дорогу не була судова тяганина.

Торік ми вже розповідали, що Хмільницька окружна прокуратура подала в суд на Управління житлово-комунального господарства та підприємця, який робив ремонт на вулиці Куликівського. Просили визнати недійсним рішення про визнання підрядника переможцем торгів по тендеру, а також визнати недійсними договір підряду та дві додаткові угоди. Мотивували це тим, що підприємець не відповідав кваліфікаційним критеріям, а його тендерна пропозиція — тендерній документації.

Як йдеться у судовому рішенні, підприємець не надав усіх дозвільних документів на користування важкою технікою і дозволів, необхідних для виконання робіт підвищеної небезпеки. Крім того, як документальний доказ виконання аналогічних робіт підрядник надав договір на вибірковий капремонт дорожнього покриття однієї з вулиць у Ладижині із актами на приймання виконаних будівельних робіт на загальну суму в 4,1 мільйона гривень, але пакет документів був не в повному обсязі.

Відео дня

На підтвердження того, що підрядник має необхідне обладнання, він надав копії договорів оренди, які уклав із підприємцем та однією з фірм. Втім у ході досудового розслідування виявилося, що договори «липові»: фірма та підприємець надали листи, у яких зазначено, що вони не підписували з підрядником, який робив дорогу на Куликівського, угоди щодо оренди майна.

За актами виконаних робіт, які погодив інженер, що проводив технічний нагляд, та підписали підрядник, з одного боку, а з іншого — Управління житлово-комунального господарства, за капремонт вулиці Куликівського виплатили 7,5 мільйонів гривень. Це на 13% менше від загальної суми договору.

Вивчивши обставини справи, Господарський суд Вінницької області відмовив прокуратурі у задоволенні позову. Відтак прокуратура звернулася до Північно-західного апеляційного суду, але апеляційну скаргу також не задовольнили, а рішення господарського суду першої інстанції залишили без змін. 

У лютому цього року прокуратура звернулася до Верховного суду. Справу розглядали по суті 5 квітня. Поки що провадження зупинили. 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Сергій Олексійович Левчук

    Зобов'язати виконавця робіт дати гарантійний термін експлуатації дорожнього покриття і на весь цей термін він має його  доглядати і ремонтувати за власний кошт
  • Олександр Пузир

    Оце зробила міська голова ремонт...
    Особливо цікаво, як гарно стрілки за неякісний ремонт та розкрадання коштів громади перевели на підприємця. Стрілочники ще ті!
  • Читач59

    Який дурень написав цю статтю?  З викладеного виходить, що мало того, що за фальсифікацію документів і неякісно виконані роботи підприємець незаконно отримав кошти так йому ще упрааління
  • Моя Европа

    Говнокраіна одним словом :)

keyboard_arrow_up