Справляються: на 11 дільничних — 90 тисяч людей

Справляються: на 11 дільничних — 90 тисяч людей
Колектив сектору превенції козятинського відділку поліції

Важливо. Ми запускаємо серію публікацій для козятинчан, де в кожній розповімо про Вашого дільничного. Який у нього графік роботи, скільки заробляє та де можна знайти його номер телефону?

В Козятинському відділенні поліції в секторі превенції несуть службу 10 дільничних (одна посада вакантна).. До реформи в поліцейській сфері їх було на половину більше — 25. Ще тут є працівник сектору ювенальної превенції (по дітях), є поліцейські, які займаються охороною публічної безпеки і порядку. Є той, хто веде дозвільну систему (видачу зброї). Головує над ними Євген Трайдакало. 

Як все працює?

Козятин та Козятинський район поділений на чотири адмінзони: Козятинську, Самгородоцьку, Білопільську та Махнівську. Місто обслуговують троє дільничних. На кожного припадає приблизно по 9 тисяч осіб. В сільській місцевості трохи менше — 6-7 тисяч. За свою нелегку, небезпечну та непередбачувану працю отримують від 11 500 до 13 тисяч гривень. 

Відео дня

До слова, робота «міського» дільничного відрізняється від роботи «сільського». Наприклад, у першого все на місці і близько. Але є мінус — дуже багато населення. А в другого навпаки, —  людей менше, але поки доберешся… Та ще й автопарк дільничних «підкульгує». Залишились одні «сімки і девятки», які постійно ламаються і які давно вже треба було б списати. 

Євген Трайдакало: Найважче у роботі — спілкуватися з людьми. Особливо з тими,  яким хочеш допомогти і пояснюєш законний порядок вирішення спірних питань, а вони окрім того, що тебе не розуміють, ще й ходять скаржаться».

Мав бути залізничником, а став поліцейським

Спочатку познайомимо вас з керівником сектору превенції — Євгеном Трайдакалом. Розповімо не тільки про його роботу, але й родину та хобі.

Народився в місті Козятин 2 травня 1984 року. Має 17 років поліцейського стажу. В 2002 році закінчив козятинське залізничне училище. Має диплом бригадира з утримання колії і штучних споруд. Коли пішов до армії, потрапив у внутрішні війська (в патрульно-постовій службі) в Кіровограді. Після цього в 2004 році, вирішив працювати в правоохоронних органах. В 2012 році заочно закінчив Національну академію внутрішніх справ.

Є дружина та 8-річний син. Має кілька хобі. Найперше — катання з сином на велосипедах. А ще Євген любить автомобілі. Якщо є час — займається важкою атлетикою, раніше і ранніми пробіжками. Пригадує, що в 2000 році по Козятину в легкій атлетиці зайняв перше місце на дистанції 2 кілометри.

Свою поліцейську кар’єру будував по сходинках — працював помічником дільничного, дільничним, старшим дільничним. Зараз він — начальник сектору превенції.

— На блок превенції покладено багато, — розповідає Євген Трайдакало. — В обов’язки входить обслуговування психічно-хворих, які є суспільно-небезпечними, людей похилого віку, раніше судимих. Є адміннаглядові, домашні насильники, формалісти. Крім цього дільничні повинні постійно перевіряти власників зброї. Є категорії огляду всіх, до кого застосовано домашній арешт, нічний або цілодобовий. Ці всі справи ведуть саме дільничні. Хочу додати, що практично кожне друге кримінальне  правопорушення розкриває дільничний і по кількості розкритих злочинів по області ми займаємо лідируючі позиції. Все в порядку у нас і з адміністративною практикою. Всі працюють.

Євген розповідає, що найважче у роботі — спілкуватися з людьми. Особливо з тими,  яким пояснюєш, а вони окрім того, що тебе не розуміють, ще й ходять скаржаться. А ще є й такі, які дзвонять часто і просто так. 

— У Глухівцях, наприклад, є такий  Сергій Шимон, — каже Євген Вікторович. — Він через день викликає наряд поліції, бо в нього біля хати стоїть нахилений трансформаторний стовп. І він постійно звонить. Ми вже і начальника РЕМу підключили, в нас є листи і в «Обленерго», і сільському голові. Написали скрізь.  А він і далі звонить. Ми вже двічі його оштрафували, тому що не можете дзвонити без причини. А він каже, що ми не хочемо нічого робити. Каже, щоб ми оштрафували РЕМ. Але це не входить в наші обов'язки. Як людині це пояснити? А він скаржиться і у Вінницю на нас, і  президенту, скрізь. 

Найперше, де можна знайти контакти дільничних — це сайт поліції Вінницької області. Але не в кожного є можливість туди зайти. Для цього час від часу проводиться операція «Візит» Людям роздають пам'ятки та візитки, де вказані номери телефонів дільничних та номер чергової частини, особливо одиноким пристарілим громадянам. Також контактний номер можна взяти в сільські ради або прочитати в інформаційних листах, які розвішені на магазинах. 

Іван Антонюк — дільничний махнівської адмінзони. В парі з напарником обслуговує 29 сіл

Знайомтесь, ваш дільничний – Іван Антонюк

– Ми з напарником обслуговуємо 29 сіл. Особисто моя адміністративна дільниця це Махнівка, Садове, Медведівка, Марківці, Мшанець, Безіменне, Чернички, Молодіжне, Молотківці, Хліборобне, Катеринівка, Вовчинець, Поличенці, Тернівка, Мала Клітинка, Юрівка, Листопадівка.— На моїй дільниці, як і на решті інших найчастіші злочини це дрібні і не дрібні крадіжки, — каже Іван Антонюк. — Є проблеми з домашнім насильством на побутовому грунті. 

Робочий день Івана починається з наради. Працює з понеділка по п’ятницю і пів суботи. Вся неділя — вихідна. Але якщо на його дільниці щось трапляється — він їде. Незалежно від дня і пори доби. Або якщо проводяться якісь масові заходи, наприклад, дні села, футболи, покладання квітів.

— Ми приходимо у відділок поліції, отримуємо матеріали, заяви, привода (це доставки тої чи іншої особи у вказаний день до суду), — продовжує Іван. — Плануємо роботу на день. З собою завжди табельна зброя — пістолет Макарова, газовий балончик, наручники та гумовий кийок.

— Прийом громадян здійснюється в Махнівській поліцейській станції.Там теж на вхідних дверях є мої контакти, — продовжує Іван Антонюк. — Хотілося, щоб в кожному населеному пункті були такі куточки, де ми могли б приймати людей. Так, загалом це робиться в приміщеннях сільської ради.

Досьє:

Народився 20 жовтня 1986 року в Махнівці. В 2007 році закінчив Львівський державний університет внутрішніх справ. Навчався на факультеті «Кримінальна поліція».

Працював в козятинській тодішній міліції в карному розшуці, потім в БНОНі (боротьба з незаконним обігом наркотиків). Дільничним став з 2009 року.  А через два роки під нагляд дали Махнівську адмінзону. Працює в парі напарником — старшим дільничним інспектором Олегом Іщуком. 

Двічі був в АТО. Дружина працює завідувачем махнівської амбулаторії. Є двоє дітей — старшій доньці буде 10 років у вересні, а меншому сину в жовтні буде 6. 

Хобі: мисливство. 

Контактні телефони: 093-707-97-48, 097-63-33-594

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач04

    Мусора не люди, їх взагалі не повинно існувати
  • Валентин

    Чому частина із них виглядають як алкаші?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up