Старшокласники в Кордишівці харчуються на 5 гривень

Старшокласники в Кордишівці харчуються на 5 гривень
Згадались голодні африканські діти...

На обід тільки каша, м’ясо — через день

 

До редакції “RIA-Козятин” звернулась обурена бабуся учня 7 класу Кордишівської школи. Вона розповіла, що школярі старших класів майже голодують. Початкові ж класи харчуються добре.

— Я кожний місяць даю своєму внуку 100-120 гривень на обіди, — каже жінка. — Ці гроші віддаються у фонд школи. А на обід в шкільній їдальні він отримує пусту кашу. Ані котлетки, ані шматочка м’яса. При цьому діти 1-4 класів отримують нормальний обід. Чому моя дитина повинна голодувати? Краще б я на ці гроші купила ковбаси та робила внукові бутерброди. Хлопець росте, він хоче їсти, а у їдальні старшокласників годують абияк.

За коментарем ми звернулися до Кордишівецької школи.

Відео дня

— Учні 1-4 класів та категорії харчуються за кошти субвенції сільської ради, — повідомили нам. — На кожну дитину виділяється в день 10 гривень. Батьки старшокласників платять за їжу самі. У місяць вони здають 100 гривень. Виходить — 5 гривень в день на харчування. Ми робимо все можливе, щоб нагодувати дітей за цей мізер. Рибу і м’ясо старшокласники отримують через день. Наприклад, учора на обід до гарніру була риба. Зрозуміло, що за таку суму ми не можемо надати дітям повноцінний обід. У вересні були батьківські збори. Усі погодилися на 100 гривень. Вирішили не збільшувати. Додатково щось купити в їдальні неможливо — ми купуємо продукти строго на ту суму, яку маємо.

Начальник районного відділу освіти Аліна Діденко прокоментувала ситуацію для газети “RIA-Козятин”.

— Рішення про харчування учнів 5-11 класів приймає шкільна рада, — розповіла Аліна Анатоліївна. — На батьківських зборах обговорюється сума, яку будуть здавати на обід. Відштовхуючись від цього, розраховують, яку їжу можливо приготувати для учнів. У випадку Кордишівки, ця сума 5 гривень на день. Багато продуктів не купиш. До того ж, у цю суму входять затрати електроенергії для приготування їжі. Так і вийшло, що учні старших класів харчуються кашею чи картоплею з салатом. А  м’ясо, рибу чи сосиски у їдальні подають через день. Це рішення учбового закладу. Наш відділ має право контролювати тільки бюджетні кошти.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up