Стартував сезон полювання на пернатих

Стартував сезон полювання на пернатих

У суботу, 4 серпня, у Вінницькій області розпочався сезон полювання на пернату дичину. Про це повідомила прес-служба Вінницького управління лісового та мисливського господарства.

Терміни полювання

З 16-ої години 4 серпня до 25 листопада 2018 року включно: на гусей: сіру, білолобу велику, гуменника, норця великого, качок (крім гоголя, черні білоокої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйка морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), голубів (крім голуба-синяка), перепілку.

З 6 жовтня до 25 листопада 2018 року включно: на фазана.

Відео дня

Полювання проводиться лише на самців, виключно за разовими відстрільними картками, у присутності відповідальної особи користувача мисливських угідь.

Дні полювання на пернату дичину:

  • з 4 серпня по 4 листопада - субота, неділя та середа

  • з 5 листопада до 25 листопада – субота і неділя

Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати: гусей – 1; качок – 5; лисок – 6; куликів – 10; голубів – 10; перепілок – 15; норців великих – 1; фазанів – 1.

Забороняється полювання в зоні заповідників. У нашому районі, це (Курочка) кілометрова зона від ставка села Збараж. А ще ближче, ніж за 200 метрів від будівель населеного пункту. Забороняється полювання на пернату дичину з нарізною вогнепальною зброєю чи набоїв, споряджених кулями. Недопустиме полювання на птахів до сходу сонця і за годину до його заходу.

Не можна полювати на пернатих на човнах з працюючими двигунами і полювати методом нагінки.

Кожен рік відкриття сезону полювання призначається на вихідні. Та якось так виходить, що з кожним роком йде прискорення відкриття сезону. Якщо в 2008 році, це було 9 серпня, то в цьому році 4 серпня. На справжніх мисливців від природи пернатих вистачить. Та багато мисливцями стають від того, що отримують керівну посаду. От ті хлопці за природу найменше дбають. Для багатьох із них полювання - це просто розвага.

Іван Остапчук

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
14:00 Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій області 13:39 Перехід на літній час 2024: коли і куди переводять годинники в Україні 13:00 Презентували нову пісню і збирали гроші в гранатомет photo_camera 12:00 Масований удар 29 березня: ППО знищила 84 ракети і дрони з 99, якими атакувала рф photo_camera Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 11:13 Як відбувається відкликання міського голови за народною ініціативою 10:10 Найкращий сонцезахисний крем для обличчя з SPF 50: як правильно вибрати (Новини компаній) 09:49 Цей день в історії, 29 березня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони 08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up