Степанов: «Всі лікарі отримали надбавки»

Степанов: «Всі лікарі отримали надбавки»

В Україні станом на 23 жовтня всі медзаклади одержали фінансування за вересень, яке призначене для здійснення виплати надбавок медичним працівникам. Зазначається, що вже триває перерахування коштів для виплати надбавок за жовтень. 

«Усі без винятку медичні заклади отримали кошти для виплати надбавок. Сума перерахованих коштів за вересень становить 1 270,589 млн грн, за жовтень – 1,90 млрд грн. Перерахування коштів продовжується, щоб не було жодної затримки з виплатою заробітної плати й цих надбавок за поточний місяць», – зазначив очільник МОЗ.

Він нагадав, що з вересня уряд за ініціативи МОЗ вирішив підняти зарплату всім медпрацівникам, які працюють в системі охорони здоров’я, шляхом виплати надбавок.

«Це було рішення, якого чекали тисячі медичних працівників, адже рівень заробітної плати, що вони отримували довгі роки, був неприпустимим», – додав Міністр.

Відео дня

Міністр сповістив, що за вересень медустановам для виплати надбавок перерахували близько 1,3 млрд грн, а за жовтень планується перерахунок у розмірі близько 1,2 млрд грн. Він наголосив, що робиться все можливе, аби медики не відчували затримки виплати надбавок.

Слід зазначити, що з минулого місяця лікарі почали одержувати обіцяні надбавки до зарплат. Для лікаря вона складає 3 500 грн, для середнього медперсоналу – 2 500 грн, а для молодшого – 1 250 грн. 

Коронавірус: у козятинській ЦРЛ продовжують роботу по забезпеченню киснем ліжкового фонду

Олександр Кравчук: «Ми одні із перших, кому почали виплачувати збільшену заробітну плату»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up