Стиль роботи на “2”

Стиль роботи на “2”

Керуючий справами виконкому розчервонівся і все не знав. У кабінеті у нього ще й собака виляла хвостом

Цікаву буденну історію хочу розповісти, як доказ того, що чиновники простих людей мають ні за що.

Журналісти “RІА-Козятин” та громадський діяч Володимир Цимбалюк прийшли до керуючого справами виконкому Сергія Заїчка, у справі теплопостачання в ліцей-школу. Той, побачивши журналіста, що веде зйомку, одразу попросив її завершити. На питання: “Чому?”, адже фотографувати та записувати відео з урядовцями під час їх робочого дня дозволено Законом, він сказав, що це просто прохання. Однак таке “прохання” було проігнороване, бо інформацію потрібно було дізнатись з відеофіксацією.

У кабінеті біля батареї розмістився пес, він грайливо махав хвостом відвідувачам державної установи.

Відео дня

По правді, адміністрація міста, маючи власні засоби інформації, подають новини лише з власного світобачення. Свідомо чи ні, але буває і таке, що важливі теми громади вирішуються без висвітлення в пресі. Громаду це не влаштовує. Тоді вона, і це важливо, залучає пресу, яка непідконтрольна міськраді.

Отож щодо самих запитань. Ми дізналися, що обов’язки міського голови (на той час, коли мерзли в школі і дитсадочку діти) виконував секретар ради Костянтин Марченко. На питання, чи може громадський діяч побачити документи, Сергій Заїчко відповів, що потрібно писати заяву на їх отримання. Комунальне підприємство “Добробут”, за його ж словами, не відноситься до його діяльності, а інформацію можна дізнатися теж виключно по заяві. Свою особисту причетність та причетність юридичного відділу до будь-яких договорів відносно теплопостачання бюджетних установ повністю заперечив. Контролюючим організації роботи “Вінницяобленерго”, пан Сергій називає Євгенія Миколайовича Марчука. Хоча сам пан Євгеній попередньо зазначив, що ніякого відношення до цієї генеруючої компанії також не має.

Пояснити, чому договір на постачання тепла досі не укладений, голова виконкому теж не зміг. Питання самих журналістів голова виконкому ігнорував, пояснюючи це тим, що журналіст “нібито не привітався”. Відповіді давав тільки громадському діячеві. Хоча і для останнього відповіді всі сходилися до одного: “пишіть заяву” або “це не входить в сферу моєї діяльності”. Щодо збільшення плати за гігакалорії теплопостачання, відповів, що тариф було збільшено на підставі збільшення витратної частини, рівня заробітної плати.

На питання, чому керуючий справами виконкому сам не піклується про долю ліцею-школи, відповідає знову ж таки, що це не входить в сферу його діяльності.

До кого звернутися із юридичного відділу, нам теж не вдалося дізнатися, бо там, за словами пана Заїчка, “перехідний період”. Будь-яку конкретну інформацію нам так і не вдалося дізнатися. Що ж від нас приховують? (відео про стиль роботи керуючого справами виконкому Козятинської міської ради Сергія Заїчка можна подивитися в ютюбі.

Бути журналістом та мати інформацію від двох сторін не можливо 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Підписуйтесь на канал у інстаграмі ria_kazatin_ria https://www.instagram.com/ria_kazatin_ria/

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up